Tihomir Mustapić iz Posušja:

Skup smo dobrih igrača i karaktera izvrsno vođenih izbornikom Bosnićem

06.12.2021.
u 21:31

Tihomir Mustapić iz Posušja jedan je od tri pomoćna trenera košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je s dvije pobjede u dvije utakmice odlično započela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Njegova košarkaška karijera nije obilježena velikim brojem klubova iz poznatih razloga jer se nakon atletske karijere kasno vratio svojoj prvoj sportskoj ljubavi - košarci. Međutim, sigurno je ostavio traga svugdje gdje je igrao. Pored uspješnog igranja za Posušje, igrao je još za zagrebački Rudeš, zatim Široki i opet Posušje gdje je i završio aktivno igranje. Danas s velikim zadovoljstvom radi u stručnom stožeru najbolje košarkaške vrste Bosne i Hercegovine.

Večernji list BiH: Kako ocjenjuješ prošli prozor kvalifikacija?

- U ovom prozoru smo ostvarili cilj i uspješno apsolvirali ove dvije tekme i napravili veliki korak k polasku u iduću rundu kvalifikacija, a posebno me raduje način na koji smo to napravili jednim muškim i autoritativnim pristupom!

Večernji list BiH: Kakve su ambicije reprezentacije Bosne i Hercegovine?

- Nakon uspješnih nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo zasigurno da s punim pravom očekujemo napraviti povijesni uspjeh i plasirati se na svjetsku smotru. Sada smo prvenstveno fokusirani zadržati pobjedničku atmosferu i pristup sljedećim utakmicama i onda se možemo nadati ispunjenju ciljeva.

Večernji list BiH: Tko je, po vama, dominirao od košarkaša Bosne i Hercegovine u ovom prvom krugu kvalifikacija?

- Snaga reprezentacije BiH je u tome što u svakom trenutku može iskočiti netko drugi i odigrati presudnu ulogu u pozitivnom rezultatu. Stvarno smo skup dobrih igrača i karaktera izvrsno vođenih od izbornika Vedrana Bosnića. Mogu izdvojiti kapetana Halilovića, Sulejmanovića, Gegića, tu je i samozatajni Roberson. A dodatnu širinu uz Atića nam je donio i Musa sa svojom poznatom kvalitetom i odličnim pristupom.

Večernji list BiH: Tko su najveći konkurenti Bosni i Hercegovini u skupini?

- Mislim da će se borba voditi između nas Češke i Litve i dosta će ulogu igrati to u kakvim sastavima će nastupiti reprezentacije u sljedećim utakmicama.

Večernji list BiH: Kakva je tvoja uloga kao jednog od tri pomoćnika izbornika Bosne i Hercegovine?

- Uloge i zadatke postavlja izbornik. Ja tu mogu dosta toga pokriti što Vedran i potencira, ali u najvećoj mjeri mi je uloga rad s visokim igračima.

Večernji list BiH: Kad je sljedeći krug kvalifikacija i protiv koga igrate te što očekujete od tih susreta?

- U drugom mjesecu je sljedeći balon u kojem igramo dvije utakmice s Litvom. Prvu s njima igramo kao domaćin i ako uspijemo barem jednu pobijediti, to bi bio veliki korak k cilju iako kažem da će dosta toga ovisiti o tome u kakvim sastavima će nastupiti reprezentacije.

Večernji list BiH: Kakva je atmosfera u repki?

- Što se tiče atmosfere u reprezentaciji, kako u stručnom stožeru, tako i među igračima, ne mogu naći dovoljno dobru riječ da opišem u pozitivnom smislu kako je divna kemija i poštivanje i prije svega prijateljski odnosi. A opće poznata je činjenica da bez tog nema uspjeha. Stvarno je užitak sudjelovati u svemu ovome trenutačno.

Večernji list BiH: Kako ocjenjuješ trenutačno stanje reprezentativne košarke u Bosni i Hercegovini? U posljednje vrijeme sve je više primjera u drugim reprezentacijama otkazivanja nastupa za nacionalne ekipe?

- Stanje u repki je trenutačno jedno bogatstvo za Savez i za ljude oko reprezentacije zato što je neopisivo koliku želju imaju svi igrači da igraju u svojoj reprezentaciji. Znamo da dosta saveza ima probleme s odzivom igrača u reprezentaciju što kod nas, hvala Bogu, nije slučaj.

Večernji list BiH: Kako je došlo do tvog angažmana u seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine?

- Pa što se tiče mog angažmana u timu, ja sam bio u nekakvim kombinacijama i prije dolaska Vedrana na mjesto izbornika jer se poznajemo još i kao igrači. Njegova želja je bila biti dio njegovog tima što mi je čast i zadovoljstvo i na tome sam zahvalan. Trudim se opravdati izbornikom odabir. A o Vedranu kao čovjeku i stručnjaku mogu reći samo riječi hvale.

Večernji list BiH: Glavni si trener prvoligaša iz Mrkonjić Grada. Kako stojite u klupskom natjecanju u prvenstvu Bosne i Hercegovine?

- Da, trenutačno sam trener u Mladosti iz Mrkonjić Grada. Tu sam došao u drugom mjesecu ove godine i napravili smo sjajan rezultat. Skor od mog dolaska je bio 7:1. Po dolasku u Mladost ekipa je bila predzadnja u ligi i u velikoj krizi. No treba reći da je roster ekipe bio respektabilne kvalitete.

Uspio sam posložiti redove i uloge i napravili pravi bum u ligi i zamalo smo se uspjeli plasirati u Ligu 6 za prvaka. U tih zadnjih 8 kola imali smo težak raspored gdje smo igrali s Abaligašima Širokim, Sparsima i Borcem. Uspjeli smo ostvariti sve pobjede osim na gostovanju u Tuzli.

Večernji list BiH: Veže li te išta za posušku košarku u ovom trenutku?

- Što se tiče posuške košarke, za nju me vezalo i vezat će me dok sam živ. To je moj klub u koji sam uložio puno sebe i svog života i zdravlja na kraju. Sretan sam što je KK Posušje ponovno u Prvoj ligi i što imaju dobru ekipu i dobar rezultat. Drago mi je i da moj prijatelj Domagoj Kujundžić radi dobar posao. Sve najbolje želim KK Posušje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?