rukomet

Skauti se u Kaknju opraštaju od prvog dijela sezone

16.12.2017.
u 07:00

Prvi dio rukometnog prvenstva BiH ulazi u samu završnicu. Danas su na rasporedu utakmice pretposljednjeg – 12 kola, dok će za Izviđač s obzirom da je u zadnjem kolu slobodan, gostovanje u Kaknju biti i oproštaj od prve dionice.

Gostuju kao lideri

Skauti u grad rudara putuju s liderske pozicije, imaju dva boda prednosti, ali to ne znači da će završiti vodeći položaj zbog utakmice više, zadržati. Ljubušaci su poslije dva izgubljena derbija, u devetom kolu od Zrinjskog i desetom od Vogošće, donekle zaliječili rane visokom pobjedom protiv Slavije. Međutim, od te pobjede neće biti mnogo koristi ukoliko ne uslijedi novi trijumf u Kaknju. S druge strane domaćim pokazuje rast forme, pa je uz slobodno prošlo kolo vrijedna pažnje pobjeda Kakanjaca u Istočnom Sarajevu. Dakle, za oba sastava važna utakmica.

Zrinjski je u prilici da u zadnja dva kola zadrži s obzirom na početak sezone, odličnu četvrtu poziciju.

Derbi u Vogošći

Seriju od čak osam pobjeda prvenstvo i kup, ekipa Zdravka Medića prekinula je prilično uvjerljivim porazom u prošlom kolu, na gostovanju kod Konjuha 35:29, međutim protiv ove jeseni solidne Sloge večeras će biti druga priča. Utakmica je najavljena za 17 sati. Derbi kola igrat će se u Vogošći, gdje najugodnijem iznenađenju jeseni u goste stiže nepredvidivi Konjuh. U ostalim susretima domaćini – Borac i Maglaj su favoriti protiv Goražda, odnosno sarajevske Bosne, a visočka Bosna u Istočnom sarajevu protiv Slavije, koja ima pet poraza u nizu.

Parovi i satnica 12. kola, Mostar: Zrinjski – Sloga (17), Kakanj: Kakanj – Izviđač (19), Istočno Sarajevo. Slavija – Bosna Centrotrans (18), Banjaluka. Borac m;tel – Goražde (18), Maglaj: Maglaj – Bosna (19), Vogošća: Vogošća PH – Konjuh (16). Sve utakmice su na rasporedu danas, 16. prosinca. Poredak uoči predzadnjeg kola. 1. Izviđač 27, 2. Vogošća Poljine Hills 25, 3. Borac m;tel 24, 4. Zrinjski 18, 5. Konjuh 18, 6. Sloga 16, 7. Maglaj 15, 8. Bosna Centrotrans 13, 9. Derventa 11, 10. Goražde 10, 11. Kakanj 7, 12. Slavija 6, 13. Bosna Sarajevo 4 boda.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije