Plemići poraženi

Sjajan derbi na Pecari i čudesan preokret Širokog

Foto: Vecernji.ba
1/6
29.10.2017.
u 18:34

Široki je u derbiju 13. kola Premijer lige BiH svladao Zrinjski na Pecari sa 2:1. Odlična utakmica odigrana je na Pecari. Derbi je opravdao očekivanja, a na kraju je Široki slavio velikim preokretom. 

Široki je prvi zaprijetio na ovoj utakmici, piše Sportsport.ba. U sedmoj minuti Čabraja je pokušao, ali je Pirić sigurno obranio. Na drugoj strani u devetoj minuti Zrinjski je umalo poveo. Pezer je šutirao, Bilobrk je kratko odbio do Handžića, a zatim golman Širokog odlično brani pokušaj napadača gostiju. 

S otvorenom igrom se nastavilo i dalje. U 12. minuti je Široki ponovno u odličnoj prilici, ali je Menalo promašio veliku šansu iako je bio sam pred Pirićem. Nova velika prilika viđena je u 21. minuti. Nakon udarca Stojkića, nesigurni Bilobrk je odbio loptu, do koje dolazi Ognjen Todorović i zatim petom pogađa prečku. 

Plemići su u 31. minuti utakmice došli do vodstva. Bilobrk je bez ikakve potrebe istrčao, Todorović je bio brži i matirao je golmana domaćeg tima za prednost gostiju iz Mostara od 0:1. Iako se potom očekivao pritisak Širokog, to se nije dogodilo. 

Ekipa Blaža Sliškovića je dobro zatvorila prilaze golu, a u 39. minuti mogli su i do drugog gola, ali je ovaj put Bilobrk šut Todorovića izbacio u korner Prvo poluvrijeme susreta na Pecari završeno je vodstvom aktualnog prvaka BiH rezultatom 0:1. 

Uvodne minute nastavka nisu donijele atraktivnu igru. Zrinjski je prepustio loptu domaćim nogometašima i šansu za drugi gol je čekao iz kontre. Široki nije uspijevao lagano doći do prilika. Odlično je funkcionirala obrana gostiju, a u 59. minuti Bilbija je sjajnim udarcem zagrijao Bilobrka koji je uz dosta muke obranio. 

Domaći nogometaši su krenuli žestoko od 70. minute. U 74. minuti su iskoristili prvu šansu u nastavku. Nakon kornera Bralić je pogodio prečku, lopta dolazi do Luke Menala koji s jednog metra loptu šalje u mrežu za izjednačenje rezultata na 1:1. 

Samo četiri minute kasnije Široki stiže do velikog preokreta. Ćorić je prošao po desnoj strani, Menalo pogađa stativu, pa golmana Pirića. Došla je lopta potom do Čabraje koji pogađa za preokret i vodstvo Širokog od 2:1. 
Pokušao je Blaž Slišković uvođenjem mladog Mulahusejnovića promijeniti stvari na terenu. Međutim, nisu uspjeli doći do prave šanse u ostatku utakmice. Ostalo je 2:1 za Široki i tako je nastavljena kriza u redovima prvaka Bosne i Hercegovine koji je već tri utakmice bez pobjede. 

Široki je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestvice s 28 bodova, a isti broj bodova imaju Željezničar i Zrinjski.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije