U prvom susretu borbe za treće mjesto i plasman u regionalnu ABA 2 ligu

Široki uvjerljiv protiv Budućnosti

16.05.2023.
u 17:44

U prvom susretu borbe za treće mjesto prvenstva Bosne i Hercegovine koje donosi plasman u regionalnu ABA 2 ligu, košarkaši Širokog lako su i uvjerljivo s 94:69 pobijedili Budućnost Prolab iz Bijeljine. U ligaškom dijelu prvenstvenih ovosezonskih natjecanja upravo je Budućnost nanijela jedini poraz sastavu iz Širokog Brijega. Momčad Ivana Velića  uzvratila im je visokom pobjedom i povela 1:0 u nizu koji se igra na tri dobivena susreta.

Široki je odmah na početku susreta stekao solidnu prednost i na poluvremenu imao višak od 14 poena. Igru Širokobriježana nosio je mlađi Čović, a u nastavku susreta pridružio mu se i kapetan Ivanov, stariji Čović  te Kraljević, Knight, Vujanović i Brala. U gostujućem sastavu osim Božovića i donekle Ilića, nije bilo igrača raspoloženog za igru. Drugu regionalnu ABA 2 ligu izborio je Borac iz Banjaluke koji je sinoć započeo borbu za prvaka Bosne i Hercegovine protiv Igokee iz Laktaša.

Bez obzira na ishod susreta zbog povlaštenog statusa, Igokea će i slijedeće sezone igrati u tom najjačem regionalnom natjecanju. Drugi susret između Širokog i Budućnosti igrat će se u četvrtak 18. Svibnja u Bijeljini s početkom u 18 sati. Treći susret igrat će se u nedjelju na Pecari s početkom u 19.15 sati. Iz uprave košarkaškog kluba Široki izvijestili su nas da je sa američkim košarkašem Emmanuelom Littleom zbog kršenja klupske discipline raskinut ugovor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije