U ozračju Božića igraju se susreti 8. kola prvenstva BiH

Široki ugošćuje Zrinjski dan poslije Božića, Posušje dočekuje Radnik

25.12.2022.
u 09:35

U ozračju božićnih blagdana igrat će se susreti 8. kola prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine, piše Večernji list BiH. U subotu su na rasporedu tri susreta, od kojih nešto veću pozornost privlači susret u Tuzli, gdje će Sloboda ugostiti Bosnu.

Zanimljiv susret

Za očekivati je zanimljiv susret starih rivala i bez obzira na to što Bosna u posljednje vrijeme diže formu i igra dobro, Tuzlaci slove za favorita.

Trener u stručnom stožeru Slobode Adnan Žunić na konferenciji za medije izjavio je kako je raspoloženje u momčadi poslije dvije utakmice protiv Posušja u prvenstvu i Studenta u Kupu na visokoj razini.

- Svakim danom popravljamo svoje nedostatke. Momci su zdravi, željni utakmica i dokazivanja. Ekipa Bosne dosta dobro izgleda ove sezone, pogotovo dolaskom reprezentativca BiH Ismeta Sejfića. U seriji su pobjeda, a mi se nadamo da ćemo uz našu prepoznatljivu obranu pokazati agresivnost, kao i požrtvovnost. Moramo dati svoj maksimum kako bismo došli do pobjede u dvoboju s Bosnom, koji je pravi istinski derbi prvenstva BiH - zaključio je Adnan Žunić.

Prvotimac Nikola Jeftić vodit će glavnu bitku u reketu s Ismetom Sejfićem.

- Sigurno da nam dolazi ekipa koja zaslužuje respekt, iskusna ekipa, oni su u usponu forme, ali mislim da se ne trebamo baviti njima, nego nama. Bolji smo iz dana u dan i pokazujemo napredak. Ako budemo pravi, vjerujem u pozitivan ishod - kaže Jeftić.

U Mrkonjić Gradu pretposljednja Mladost ugostit će novog prvoligaša Slaviju iz Istočnog Sarajeva u nadi da će pobjedom popraviti loš položaj na ljestvici i bodovno se primaknuti sastavu iz Istočnog Sarajeva koji ima dvije pobjede više. U Donjem Vakufu snage će odmjeriti Promo i Leotar iz Trebinja. Trebinjci stoje nešto bolje na ljestvici, ali domaći sastav uz pomoć vjernog gledateljstva, koji im je uvijek šesti igrač, nastojat će doći do pobjede i bodovno se izjednačiti sa sastavom iz Trebinja. Dan poslije Božića, na blagdan svetog Stjepana, u Širokom Brijegu snage će odmjeriti Široki i Zrinjski. Prijašnjih godina susret ovih dviju momčadi slovio bi uvijek kao derbi kola. No, Zrinjski u posljednje dvije sezone ima dosta igračkih i rezultatskih problema, pa tako je momčad s Pecare i vodeća momčad lige apsolutni favorit. U kakvim su Mostarci problemima, govori kako u nastavku prvenstva neće moći računati na Čerkezovića, jednog od svojih najboljih igrača koji se teže ozlijedio.

Derbi kola igrat će na Grbavici regionalni ABA drugoligaši Spars i bez poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva Borac iz Banje Luke.

U Posušju se igra u utorak

Unatoč tome što su Sparsi domaćini, Banjolučani igraju dobro, a što su pokazali i na trećem turniru regionalne ABA 2 lige na Zlatiboru te i slove kao blagi favorit.

U utorak, 27. prosinca Posušje ugošćuje novog prvoligaša Budućnost iz Bijeljine, koji je i najveće iznenađenje lige. Sastav iz Bijeljine u dosadašnjih sedam kola sakupio je pet pobjeda, za razliku od Posušana koji imaju samo jednu.

Parovi 8. kola, 24. prosinca: Sloboda - Bosna 19, Mladost - Slavija 18, Promo - Leotar 18; 26. prosinca: Spars - Borac 17, Široki - Zrinjski 18; 27. prosinca: Posušje - Budućnost 19.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije