Liga 6

Široki se bori za doigravanje u Trebinju, očekuje se teška utakmica

BiH,06.04.2016.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Zrinjski -Sloboda Photo:Stojan Lasic
09.04.2016.
u 09:00

Večeras se igraju svi susreti pretposljednjeg kola ligaških natjecanja prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine. U Ligi za prvaka pozornost privlače susreti u Trebinju između Leotara i Širokog, te u Kaknju između istoimenog domaćina i Mladosti. Sve četiri momčadi bore se za doigravanje, baš kao i Spars koji u ovom kolu nema baš nekih izgleda na svom parketu protiv Igokee. Leotar i Široki bodovno su izjednačeni i za očekivati je i takvu igru u večerašnjem susretu. Široki se formom digao i upisao je dvije pobjede u dva posljednja susreta te od svih momčadi u Ligi 6 najbolje se suprotstavio Igokei, pa je stoga za očekivati neizvjesnu utakmicu u kojoj domaći igrači, s obzirom na to da igraju na svom parketu, imaju blagu prednost. Isto se može reći i za sastav Kaknja koji ugošćuje Mladost iz Mrkonjić Grada.

Momčad trenera Josipa Pandže učinit će sve kako bi izborila svoj najveći uspjeh nakon osvojenog prvoga mjesta u Ligi 12. U Ligi za ostanak u mirnu završnicu ide trojka - Bošnjak, Zrinjski i Građanski Bobar, koji su osigurali prvoligaško društvo. BN Basket iz Bijeljine je već drugoligaš, a nakon večerašnjeg susreta u Tuzli između Slobode i Studenta najvjerojatnije će se znati i posljednji, treći putnik u drugoligaško društvo. Sloboda ima veliku prednost nad Mostarcima. Dvije pobjede više u odnosu na Student teško je nadoknaditi i ostaje samo teorijska mogućnost za promjenu mjesta na ljestvici. Ako Student želi ostati u prvoligaškom društvu, mora pobijediti u oba susreta u dva posljednja kola, dok Tuzlaci moraju pretrpjeti oba poraza.

Parovi 8. kola Lige za prvaka, 9. 4.: Leotar Swisslion - Široki 20, Spars - Igokea 19, Kakanj - Mladost 19. Parovi 8. kola Lige za ostanak: Sloboda - Student 19.30, Građanski Bobar - Bošnjak 19.30, Zrinjski - BN Basket 20 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije