Košarka

Široki prema prvoj pobjedi, Zrinjski nastoji uloviti ostanak

BiH,14.02.15 Mostar,Dvorana Bijeli brijeg  Prvenstvena utakmica,  Zrinjski - Siroki  74:55  Photo:Stojan Lasic
16.03.2016.
u 11:00

Nakon poraza u 1. kolu, Široki ugošćuje Spars koji je u Ligu za prvaka krenuo porazom u Kaknju. I jedni i drugi Ligu za prvaka dočekali su oslabljeni

Večeras se igraju svi susreti 2. kola Lige 6 za košarkaškog prvaka BiH, kao i susreti 2. kola Lige za ostanak. Široki, nakon poraza u prvom kolu, ugošćuje Spars koji je u Ligu za prvaka krenuo porazom u Kaknju. I jedni i drugi Ligu za prvaka dočekali su oslabljeni, a u večerašnjem susretu domaćin je bliži pobjedi.

Zanimljivo u Trebinju

Njihov trener Damir Vujanović kazao je kako im je cilj izboriti plasman među četiri momčadi i igrati doigravanje. Do tog cilja pobjeda nad Sparsom nameće se kao imperativ. Zanimljiv susret očekuje se u Trebinju gdje Leotar čeka najbolju momčad iz Lige 12 Kakanj. Kakanj je dobre igre iz Lige 12 nastavio pobjedom u 1. kolu Lige 6, dok je Leotar doživio poraz u Mrkonjić Gradu nakon produžetaka. Očekuje se zanimljiva utakmica u kojoj su domaći igrači blagi favoriti. Favorizirana Igokea domaćin je Mladosti i za očekivat je sigurnu pobjedu sastava Dragana Bajića. U Mostaru u istom danu igrat će se dva susreta Lige za ostanak. U prvom susretu s početkom u 17 sati poklonici košarke moći će pogledati susret Zrinjskog i Građanskog, a nakon toga u 20 sati utakmicu Student - Bošnjak. Zrinjski je u Ligu za ostanak krenuo s posljednjeg mjesta kao BN Basket. Pobjedom u Hadžićima u prvom kolu Mostarci su krenuli prema mirnijim vodama.

Popravni protiv Bošnjaka

U ovom kolu domaćini su Građanskom i pobjeda, kojoj su objektivno bliži, Mostarce bi bitno udaljila od opasne zone. Student je nakon neočekivanog poraza na svom parketu u prvom kolu od BN Basketa domaćin Bošnjaku. Bez obzira što su ostali bez trenera Nevena Nikolića, pobjeda im ne bi trebala izmaknuti. U slučaju poraza, s prvoga mjesta, s kojega su krenuli u Ligu za ostanak, pomaknuli bi se prema dnu ljestvice i došli u opasnu zonu. BN Basket čeka solidan sastav Slobode. Očekuje se susret u kome favorita nema. Parovi 2. kola Lige 6 za prvaka, 16. 3. Široki – Spars 19, Leotar Swisslion – Kakanj 19, Igokea – Mladost 19; Liga za ostanak: Zrinjski – Građanski Bobar 17, Student – Bošnjak 20, BN Basket – Sloboda 20. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije