BH Telecom Premijer liga

Široki pregazio Drinu, važna pobjeda Travnika

široki drina
31.10.2015.
u 15:27

Široki Brijeg je na Pecari bez problema slavio protiv Drine rezultatom 5:1

Završene su prve dvije utakmice 14. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojim su pobjede ostvarile domaće ekipe.

Široki Brijeg je na Pecari bez problema slavio protiv Drine rezultatom 5:1. Pitanje pobjednika je bilo poznato već nakon prvog poluvremena, u kojem su Širokobriježani već vodili sa 2:0. Menalo je u 12. minuti pogodio za 1:0, da bi dvadeset minuta kasnije Krstanović povisio na 2:0. 

Drina je u 42. minuti ostala s igračem manje zbog isključenja Popovića. 

Široki Brijeg je i u nastavku utakmice imao više od igre, a do trećeg gola je stigao u 50. minuti. Wagner je nakon lijepe akcije postigao svoj deveti gol u sezoni, kojim je izbio na čelo liste strijelaca u Premijer ligi. Igrao se 74. minut kada je Buhač postigao četvrti gol za svoj tim, da bi minut kasnije Nikolić postigao počasni pogodak za Drinu. 

Konačan rezultat u 89. minuti postavlja Buhač, koji veoma lijepo pogađa za potvrdu visoke pobjede Širokog Brijega, javlja sportsport.ba.

Travnik je pred svojom publikom savladao Olimpic rezultatom 2:1 i tako pobjegao iz opasne zone. Domaći su poveli preko Zaimovića već u 2. minuti utakmice, da bi Muharemović u 19. minuti vratio stvari na početak. 

Novo vodstvo Travničanima u 32. minuti donosi iskusni Feđa Dudić, koji je pogodio za rezultat prvog poluvremena. U nastavku utakmice su obje ekipe imale nekoliko (polu)prilika za postizanje pogotka, ali se rezultat nije mijenjao, pa je ostalo 2:1 do kraja utakmice. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije