Europska liga

Široki otišao na uzvrat protiv Birkirkare 
po “iskupljenje”

04.07.2016.
u 10:00

Nakon što su u četvrtak postigli razočaravajućih 1:1 protiv malteške Birkirkare u 1. pretkolu Europske lige, nogometaši Širokoga Brijega održali su dva treninga u petak i subotu.

Kompliciran put

A jučer u 8.30 sati sjeli su u autobus i uputili se na daleki i dosta komplicirani put. Širokobriježani su autobusom krenuli preko Rijeke do Trsta odakle će poletjeti za Rim, a onda nastaviti za Maltu. Tamo će u utorak (17.45 sati) odigrati uzvratni susret protiv Besekove Birkirkare na stadionu Hiberniansa. Maltežani imaju prednost, odgovara im svaka pobjeda, kao i da susret završi bez pogodaka:

- Nije Birkirkara ništa bolja od nas. Ali, moramo igrati puno bolje u uzvratu nego u prvom susretu na Pecari. Suviše smo toga propustili u napadu, posebice na početku. Pa, bilo je, uz ostalo, 6 – 8 takozvanih stopostotnih prigoda, a mi smo ih sve prosuli. Eh, da smo zabili samo jedan gol i postigli bilo kakvu pobjedu... zažalio je lijevi bočni Stipo Marković, koji se i sam uklopio u sivilo širokobriješke momčadi:

- Birkirkara nam je zabila pogodak kakav ozbiljna momčad ne smije primiti. Bilo je to nakon kornera, a strijelac Attard pogodio je iz mrtvoga kuta, dok je nas nekoliko u obrani stajalo ukopano i promatralo što nam radi. Vjerujem kako sve možemo nadoknaditi. Ne možemo - moramo - kaže nam Marković.

Privatni problemi

Na treningu u subotu na Blatu nije bilo Ivana Krstanovića:

- Ivan je morao u Rijeku zbog privatnih problema. Tamo će nas sačekati. Bit će nekih izmjena u sastavu i postavi momčadi, rekao nam je uoči puta trener Širokoga Slaven Musa:

- Od prve minute u igri će biti Wagner na mjestu “dirigenta”, kao i Zoran Plazonić na zadnjem veznom. Ovo znači i da će se Ivan Baraban vratiti na desno krilo, mjesto koje mu najviše odgovara, te da će Dino Ćorić igrati na desnom beku. Tijekom igre možda po potrebi napravimo još neke promjene...

Koje su to promjene, Musa nije otkrio, ali sa strane gledajući trening, učinilo nam se da bi koju minutu više nego u prvoj utakmici mogao dobiti brzonogi i “okomiti” Luka Menalo te da na sredini prigodu zaslužuje mladi Stjepan Lončar.•

Na daleki put (oko 570 kilometara autobusom do Trsta te 1090 kilometara zrakoplovom do Malte, ukupno u oba pravca 3320 kilometara) otišli su ovi nogometaši: Antonio Soldo, Luka Bilobrk, Dino Ćorić, Josip Ćorluka, Slavko Brekalo, Boris Pandža, Dane Kožul, Stipo Marković, Josip Barišić, Ivan Sesar, Jure Ivanković, Stjepan Lončar, Zoran Plazonić, Ivan Baraban, Wagner, Ivan Crnov, Luka Menalo i Ivan Krstanović. Uz šefa stručnog stožera Slavena Musu su i njegovi pomoćnici: Mario Bazina, Damir Crnjac i Nikola Marić, fizioterapeut Dragan Mijatović. dr. Vlatko Krešić te tajnik kluba Dragan Soldo i direktor Josip Bevanda. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije