Sedmo kolo prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine

Široki i Borac upisali pobjede, Zrinjski će pokušati prekinuti niz od šest poraza

17.12.2022.
u 15:08

Susretima sedmog kola nastavlja se prvenstvo košarkaša Bosne i Hercegovine. ABA drugoligaši  Široki i Borac susrete su odigrali sinoć i oba su sastava upisali pobjede. U prvom susretu u Banjoj Luci odličan meč odigrali su domaći Borac i Budućnost iz Bijeljine. Na kraju domaći su upisali pobjedu rezultatom 99:94. U Širokom Brijegu sastali su se domaći Široki i ekipa Slavije. Zanimljiv susret na kraju je otišao na stranu domaćina rezultatom 63:58. Treći bh. predstavnik u 2. ABA ligi Spars susret protiv Zrinjskog odigrat će danas u Mostaru protiv Zrinjskog.

Mostarci će pokušati prekinuti niz od šest poraza ali objektivno sarajevska momčad, unatoč tome što razmišljaju o turniru regionalne ABA 2 lige, važi za favorita.

Posušje odlazi na teško gostovanje u Tuzlu. Sloboda nije krenula u prvenstvena natjecanja sukladno očekivanjima i nastojat će po svaku cijenu dobiti susret protiv Posušja. Njihov trener Nedim Džemić ističe  kako u  susretu  protiv Posušja imaju apsolutni imperativ jer u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu pokazali ono što se od njih očekivalo. U dosadašnjem dijelu natjecanja i jedna i druga momčad imaju skroman učinak,  Sloboda je ostvarila dvije pobjede, a Posušje tek jednu.  U međuvremenu u redove Posušana je nakon Wigginsa i College stigao je još jedan američki košarkaš. Momčad Hrvoja Vlašića osnažit će Michael Carter III koji igra pozicijama jedinice i dvojke. Moguće je da ga trener Hrvoje Vlašić zbog deficitarnosti igrača na tom mjestu,  iskoristi u susretu protiv Slobode.

Leotar je favorit u susretu protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada. I jedna i druga momčad doživjele su poraz u prošlom kolu, Leotar na gostovanju kod Širokog, a Mladost kao domaćin od Bosne.

Bodovno poravnani Bosna i Promo odmjerit će snage u Sarajevu. Studenti su favoriti i bliži su četvrtoj pobjedi od momčadi iz Donjeg Vakufa.

Parovi 7. kola, 17. prosinac

Zrinjski - Borac 19
Sloboda - Posušje 19
Leotar - Mladost 19
Bosna - Promo 20
Široki - Slavija 63:58 (sinoć)
Borac - Budućnost 99:94 (sinoć)

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije