Široki Brijeg će na pecari ugostiti Željezničar (18 sati)

Široki Brijeg u trinaestom nastupu protiv Željezničara traži dvanaestu pobjedu

nogomet
Foto: VL FOTO
15.03.2015.
u 10:08

Prihod s utakmice namijenjen je Domu ‘Marija naša nada’. Bio je najavljen dolazak 200 ‘Manijaka’, ali nakon huliganskog napada na kadete i juniore NK Široki Brijeg kod stadiona Grbavica u Sarajevu, MUP Županije Zapadnohercegovačke donio je odluku da je “iz sigurnosnih razloga zabranjen dolazak gostujućih navijača na utakmicu na stadionu Pecara u Širokom Brijegu”

Od 9. studenoga prošle godine, kada se na stadionu Pecari odigrala posljednja nogometna utakmica (Široki – Slavija 2:0) prošlo je čak 125 dana. Nakon toga ljubitelji nogometa u Širokom Brijegu mogli su vidjeti tek nekoliko prijateljskih susreta na Blatu, pa se može zaključiti kako su željni pravih nogometnih predstava. A takva bi trebala biti i večerašnja (početak u 18 sati), u kojoj će se vodeći Široki Brijeg (37 bodova) sudariti s četvrtim Željezničarem (33).

Statistika na strani Širokog

Bit će ovo trinaesti prvenstveni susret ovih klubova od uspostave zajedničke Premijer liga Bosne i Hercegovine. Na Pecari je Široki Brijeg upisao jedanaest pobjeda i samo jedan poraz (ni jedna podjela bodova!). Računajući utakmice i na Grbavici, ‘ljuti rivali’ odigrali su 25 prvenstvenih utakmica. Široki Brijeg je četrnaest puta slavio, jednom nije bilo pobjednika, a sarajevski Željezničar je slavio deset puta. Širokobriježani imaju bolju gol-razliku (34:28). Statistika pak malo znači ili ne znači ništa, danas se igra nova utakmica:

Nema tajni među rivalima

-Cijenimo i uvažavamo Sarajlije, ali nećemo ih podcijeniti ni precijeniti. Imamo kvalitetu za ostvariti pobjedu, tako ćemo i igrati. Željezničar u odnosu na jesen ima novoga trenera, dobro se pojačao odličnim Kokotom i Đelmićem, ali imamo i mi svoje adute. Međusobno se odlično poznajemo, nema tu tajni. Njima je hendikep što ne može igrati prvi strijelac Bajić, ali ni mi ne možemo računati na ozlijeđenog Taija, te Ćorluku, koji još uvijek nije potpuno spreman. No, imamo dosta kvalitetnih igrača, čije snage nastojimo rasporediti da nikoga ne iscrpimo do kraja. Vodimo računa da u deset dana imamo četiri teške utakmice, izjavio je trener Širokoga Slaven Musa i dodao:

-Lakše ozljede u Velikoj Obarskoj zadobili su Ćorić i Karačić. Nadam se kako će do utakmice ipak biti sposobni za nastup. Ne bude li nekih nepredviđenih okolnosti, Široki Brijeg izvesti će sljedeći sastav: Soldo – Ćorić, Brekalo, Pandža, Marković – Landeka, Kožulj – Peko, Wagner, Zakarić – Kresinger.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije