Košarka: Završena Liga 10

Široki bolji od Leotara (83:75), Zrinjski nadigrao Građanski (97:82)

13.03.2017.
u 08:00

Susretima 18. kola završena je Liga 10 prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine. Posljednje kolo tog ligaškog dijela natjecanja, osim susreta u Širokom Brijegu između Širokog i Leotara, nije imalo rezultatskoga značaja. U Širokom Brijegu u susretu momčadi koje će igrati Ligu za ostanak bodovi su zbog njihova prijenosa u drugi krug i jednima i drugima jako bitni.

Posljednja četvrtina odlučila

Utakmica je bila dosta neizvjesna i prelomljena je u korist domaćina u posljednjoj četvrtini kada su igrači Mladena Vuškovića s nekoliko poena stekli važnu prednost za konačnu pobjedu. U sastavu domaćina Peršić je ubacio 20 poena, Kaštropil 15, Čolak 13, M. Drežnjak 12, Karačić 9. Kod gostiju iz Trebinja isticali su se Pelkić i Ninković koji su ubacili po 16 poena. Zrinjski je upisao jedanaestu pobjedu nadigravši Građanski iz Bijeljine. Mostarci su loše otvorili susret i na koncu prve dionice bili u minusu od pet poena. Nakon toga zaigrali su mnogo bolje i stekli uvjerljivu prednost. U mostarskom sastavu najbolji je bio Knežević koji je ubacio 34 poena, te Đurasović 17. Braniča Kneževića portal bhbasket proglasio je i najkorisnijim igračem protekloga natjecanja. Vodeća Bosna nakon kiksa u zaostalom susretu protiv Građanskog, pobijedila je uvjerljivo Mladost u Mrkonjić Gradu i potvrdila prvo mjesto u ovom dijelu natjecanja. Za četrnaestu pobjedu najzaslužniji su bili Đorđević i Delalić, a kod domaćina nešto bolji od ostalih bili su Ivetić i Đurđević.

Kakanj nadigrao Spars

Sloboda je pobjedom nad Bošnjakom u Hadžićima osvojila drugo mjesto u Ligi 10, a što je i njezin najbolji rezultat u posljednjih desetak godina. Kakanj je nadigrao Spars i potvrdio peto mjesto na ljestvici. Za njihovu desetu pobjedu najzaslužniji bio je nedavno pristigli Šakotić te Svilar, Merdanović i Palavra, a kod gostiju isticali su se Durmo i Kovačević.

Rezultati 18. kola: Široki – Leotar 83:75, Zrinjski – Građanski 97:82, Mladost – Bosna Royal Jelly 66:86, Bošnjak – Sloboda 65:76, Kakanj – Spars 89:71. Poredak: Bosna Royal Jelly 14-4, Sloboda 12-6, Spars i Zrinjski 11-7, Kakanj 10-8, Široki, Leotar i Građanski 7-11, Bošnjak 6-12, Mladost 5-13.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije