abudovi nastavili niz

Šesta pobjeda pod palicom Mate Neretljaka

14.09.2015.
u 06:15

Najveći optimisti nisu sanjali kako posavski klub može imati tako dobar start. HNK Orašje je opet aktualna tema u Posavini

Jesenska sezona u 1. ligi FBiH za oraške labudove započela je kao iz snova. Šest pobjeda u prvih šest kola mogli su sanjati samo najveći optimisti koji već danas s velikim optimizmom gledaju prema povratku Orašja u Premijer ligu, piše Večernji list. U duelu protiv GOŠK-a odličnom igrom su obradovali svoje navijače i s dva pogotka sjajnog Senada Mujića došli do nova tri boda. Javnost u Posavini ima sve više povjerenja u ovu generaciju, koju s uspjehom vodi mladi stručnjak Mato Neretljak. Nakon šest kola njegovi puleni su uvjerljivo na čelu ljestvice, a otvorenom i dopadljivom igrom stekli su simpatije ljubitelja nogometa širom BiH. Ipak, Neretljaka nije ponijela euforija.

Momčad fizički dominira

- Da budem iskren nisam bio toliki optimist da ćemo dobiti šest od šest, a najviše mogu zahvaliti momcima koje vodim. Ja ne igram, mogu ih samo usmjeriti, ali oni su ti koji igraju i izgaraju na terenu. Puno su i ozbiljno radili i sad im se sve vraća. Kad sam preuzeo klub, svi znamo u kakvom je stanju bio. U šest mjeseci rada napravili smo tako reći nemoguću misiju i ostali u ligi. Za druge pripreme doveo sam ciljane igrače, momčad je puno jača i fizički spremnija i ovi rezultati nisu slučajnost, kaže Mato Neretljak, trener Orašja.

Neretljak ističe da imaju najjeftiniji pogon u ligi, 16 domaćih igrača, puno mladih, ali uz sve to kaže, ono najvažnije, srce karakter i zajedništvo. Doveo je kvalitetne igrače, za Maskaljevića i mladog Maroševića tvrdi da nema boljih stopera u ligi. Momčad je u šest utakmica postigla 13 golova, a primila svega dva. Napadač Mujić igra u životnoj formi i sa 7 pogodaka je prvi strijelac lige.

- Igrači još nisu svjesni što su napravili. Svaki dan im govorim da od njih nema boljih i stojim iza svojih riječi. Educiram ih, radimo i oni su sada svjesni da im nitko ništa ne može. Teško je nešto srušiti što se dobro gradi i znam da smo na pravom putu jer to zajedništvo je teško poremetiti. Konkurencija u momčadi je dobra, a u derbiju u Banovićima dobili smo domaćine s mladom momčadi jer treba znati da je pet naših igrača ispod 20 godina, naglasio je Neretljak. U svojim glasnim razmišljanjima Neretljaku je posebno drago da se gledatelji vraćaju na tribine, i to je, ističe, pravi put za ozdravljenje kluba. Na subotnjoj utakmici okupilo se blizu 500 navijača koji su velikim pljeskom nagradili igrače i stručni stožer.

- Sretan sam kad vidim da se moj rad cijeni, i to je ono zašto sam došao u klub. Drago mi je da su reakcije javnosti pozitivne, ali isto tako ne mogu se požaliti na rad uprave kluba. Od dana kad sam došao, uprava je maksimalno stala uz klub i ja zahvaljujem općini i županiji što pomažu. Znam da je teško osigurati sredstva, ali ono što mi obećamo to i izvršimo. Ako se sjećate prvih dana kad sam došao, rekao sam da ću vratiti Orašanima oraško, dakle da će domaći igrači imati prioritet, i smatram da to i radim, govori Neretljak.

HNK Orašje i Dani filma

Nakon odličnog starta labudova, euforija je zahvatila navijače koji već počinju gledati prema Premijer ligi. Ozračje u gradu je kao u davna vremena kad se svakodnevno pričalo o pobjedama, sjajnoj igri i velikim momčadima koje su gostovale u Orašju. - Ja sam profesionalac i neću dopustiti da poletimo. Ovo je samo jedan dio što mi možemo, a možemo puno, tvrdi Neretljak i za kraj naglašava: - Orašje je u svoje vrijeme bio je brend Posavine, kao što su to danas Dani hrvatskog filma i uvijek sam govorio da ta dva brenda treba njegovati i čuvati. Zahvalio bih Ivi Gregureviću koji je pokrenuo filmski festival i na nama domaćima je da on ostane u Orašju i traje što duže. Naravno, i klub je općinski i županijski i svi najbolji moraju biti u njemu jer Orašje je centar i odavde djeca mogu lakše odlaziti u velike klubove, zaključio je Neretljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije