Legendarni Ukrajinac

Sergej Bubka aktivan u spašavanju ukrajinskih sportaša

19.03.2022.
u 14:25

Legendarni ukrajinski atletičar Sergej Bubka, koji je sada predsjednik Olimpijskog komiteta Ukrajine, u komunikaciji s Međunarodnim olimpijskim komitetom je rekao da sve svoje vrijeme posvećuje spašavanju ukrajinskih sportaša koji su se našli usred rata u ruskom napadu na zemlju.  

- U suštini sam pogođen onim što se dešava u mojoj zemlji i pozivam sve da odmah zaustave ovaj rat -  rekao je on u intervjuu koji je preuzela francuska novinska agencija AFP.

U svojoj sadašnjoj ulozi bivši legendarni skakač s motkom, koji je šest puta osvajao naslove svjetskog prvaka i nekoliko puta rušio svjetski rekord u toj disciplini, pomaže ukrajinskim atletičarima.

- Svake sekunde, svakog dana, svoju energiju posvećujem lociranju sportaša, trenera i njihovih obitelji i pronalaženju kako im najbolje možemo pomoći - rekao je.

Kako je objasnio, neki sportaši su se našli usred ratnog vihora na područjima u centru ruskog napada.

- Sve je to jako teško, s nekima stalno gubimo kontakt i jako smo zabrinuti za njihovu sigurnost. Ostalima izvan zemlje potrebni su različiti oblici pomoći kako bi nastavili da se natječu - kazo je Bubka.

Za njega je važno da ukrajinski sportaši mogu nastaviti sudjelovati na natjecanjima širom svijeta.

- Naši sportaši mogu inspirirati druge pokazujući otpornost Ukrajinaca, a istovremeno dijele poruku solidarnosti i mira - rekao je, ukazujući na slučaj ukrajinskog paraolimpijskog tima, koji je završio na drugom mjestu na nedavnim Igrama u Pekingu.

- Želimo da se naša zastava vijori i da se naša himna svira na svim natjecanjima širom svijeta - zaključio je Bubka, prenosi STA. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije