hrvatska atletičarka

Sandra Perković među kandidatkinjama za europsku atletičarku godine

Sandra Perković
Reuters
17.09.2022.
u 20:29

Europska atletska asocijacija objavila je da je najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković među deset kandidatkinja za najbolju atletičarku Europe 2022. godine.

Sandra je ove sezone po šesti puta zaredom osvojila naslov europske prvakinje u disku, što nikome dosad nije uspjelo, a okitila se i srebrom na Svjetskom prvenstvu.
Uz Perković, nominirane su Srpkinja Ivana Vuleta, Femke Ball (Nizozemska), Keely Hodgkinson (V. Britanija), Mujinga Kambundji (Švicarska), Jaroslava Mačuhih (Ukrajina), Malaika Mihambo (Njemačka), Laura Muir (V. Britanija), Antigoni Ntrismpioti (Grčka) i Nafissaotu Thiam (Belgija).

Glasovanje za atletičarku godine traje do 30. rujna, a za Perković se može glasati na Instagram stranici Europske atletske asocijacije.

Sandra nikad nije dobila nagradu za europsku atletičarku, a od Hrvatica je to jedino uspjelo Blanki Vlašić, i to dvaput (2007,2010)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?