Nedostatak novca

Samo dva kluba idu na pripreme izvan RS-a

18.01.2017.
u 08:00

Financijska kriza pogodila je nogometne klubove u Bosni i Hercegovini. Jedan od primjera koji to pokazuje je i odlazak na zimske pripreme koji je bio redovit prethodnih godina.

Od klubova iz entiteta Republika Srpska u dva elitna ranga (Premijer liga BIH i 1. liga RS) samo Krupa i Radnik sigurno odlaze na pripreme, dok to još najavljuju i dva prvoligaša - Slavija i Drina, iako je pitanje hoće li se oni na kraju zaista i uputiti na crnogorsko primorje.

Trener Krupe Slobodan Starčević ističe da je odlazak na pripreme bio neminovan. Uz njih, Radnik će ići na pripreme u Tursku, dok će ekipa iz okoline Banje Luke ipak u bliže krajeve - u Ohrid u Makedoniju.

- Uprava Krupe vodi računa o svim aspektima i pripreme su bile nužne kako bi se ekipa kvalitetno spremila za drugi dio lige.

O tome su čelnici kluba vodili računa i ranije, to se nalazi u proračunu i mislim da ćemo u Ohridu imati sve uvjete kako bismo se kvalitetno spremili za nastavak natjecanja. Tijekom boravka u Makedoniji odigrat ćemo pet kontrolnih utakmica - rekao je Starčević.

Skupinu klubova koji ne idu izvan svojih gradova predvodi banjolučki Borac, jesenski prvak Prve lige Republike Srpske. Oni će kompletne pripreme obaviti u Banjoj Luci i pokušat će odigrati dovoljno utakmica za nastavak prvenstva 11. ožujka.

- Odlučili smo se na maksimalne mjere štednje. Odlazak na pripreme bio je velika stavka, a nakon izgradnje terena s umjetnom travom mislim da ćemo imati koliko-toliko dobre uvjete za rad. Ova uprava ponaša se maksimalno racionalno i trudimo se sve troškove svesti na najmanju mjeru – rekao je predsjednik kluba Branko Kovačević na prozivci.

Da ipak ima i drugačijih primjera, svjedoči primjer Sloge iz Crnjelova. Ova ekipa koja se natječe u 3. ligi Republike Srpske odlazi na pripreme u Tursku, i to zahvaljujući svojoj upravi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?