Tomislav Damjanović

Sa sobom nosi torbu punu hrane, trenira 2 puta dnevno

gdfg
27.04.2016.
u 07:00

Fascinantni bodybuilding junior Biogračanin Tomislav Damjanović prvo je ime 17. prvenstva Bosne i Hercegovine u bodybuildingu, piše Večernji list BiH. Damjanović je na vlastitu inicijativu nastupio među seniorima, “pomeo” je konkurenciju natjecatelja koji od njega imaju puno više sati “druženja s utezima” te zasluženo osvojio zlatnu medalju, prvo u svojoj bodybuilding +90 kilograma kategoriji, a zatim i apsolutnoj kategoriji.

Dobra forma

- Uistinu sam zadovoljan onim što sam postigao na državnom prvenstvu. U posljednjih mjesec dana nastupio sam na nekoliko jakih natjecanja i rezultati koje sam postigao samo su kruna višegodišnjeg truda i predanosti - kazao nam je na početku razgovora Damjanović.

U posljednjih nekoliko tjedana Damjanović je pokorio pozornicu u Jagodini na natjecanju koje je objektivno bilo puno konkurentnije nego Prvenstvo BiH. Veliki uspjeh imao je u Njemačkoj, točnije u Bochumu, gdje je na prestižnom Loaded Cupu također bio u odličnoj natjecateljskoj formi. Tomislav Damjanović, kao jedini predstavnik BiH, ostvario je zapažen rezultat plasirajući se na drugo mjesto u svojoj kategoriji i treće mjesto u apsolutnom plasmanu, u konkurenciji više od 300 natjecatelja iz 15 država.

- Iza mene je nekoliko uspješnih nastupa i, naravno, prema budućnosti gledam s optimizmom i nadom u nove uspjehe. Uskoro mi slijedi nastup na Europskom prvenstvu u Španjolskoj. Do tada imam još vremena za korigirati svoju formu i što spremniji pristupiti tom natjecanju - dodao je Tomislav koji nam je otkrio ponešto o svom sportu i odricanju koje je potrebno za natjecateljske uspjehe.

Obožava sarmu

- Nakon natjecanja u Sarajevu pojeo sam pizzu i nekoliko kolača kako bih malo proslavio uspjeh. Nisam si mogao priuštiti cijeli “Cheat day” (nap. a. dan kada si bodybuilderi daju oduška i uživaju u hrani koju inače ne jedu). Kada izvan natjecateljske sezone mogu priuštiti tijelu, tada jedem stvari koje inače izbjegavam. Obožavam, primjerice, maminu sarmu, ponekad pojedem nešto od brze hrane, dodaje Damjanović. Inače, njegov plan treninga i preharne izgleda puno drugačije. Tomislav sa sobom uvijek nosi ruksak pun malih zdravih obroka koje konzumira svakih nekoliko sati. Slično je i sa suplementima koji se uzimaju u određeno vrijeme dana. Uz disciplinu, potrebna je velika volja i fizička snaga za treninge koje pred natjecanja provodi i po dva puta dnevno. Njegov potisak na bench klupi je blizu 200 kilograma, na mrtvom dizanju i čučnju je i puno veći od toga...

Uz sve to, potrebne su stalne konzultacije s trenerom, rad na poziranju, a osim svega toga, ponekad mora imati i malo sreće te puno predznanja kako bi izbjegao sportske ozljede.

- Svakodnevni ritam ovog sporta uistinu je vrlo zamoran. Ipak, uvijek imam na umu što su moje ambicije i to me i dalje pokreće. Ponekad je teško i tijelo traži odmor. Upravo ću se odmorom i nagraditi nakon što završim s natjecanjem na Europskom prvenstvu u Španjolskoj. Ipak, poznavajući sebe, teško da bih više od tjedan dana mogao bez teretane i utega. To je, na kraju krajeva, ipak nešto što jako volim i što sa sobom nosi puno tih malih zadovoljstava - kazao nam je na koncu razgovora najbolji bosanskohercegovački senior u bodybuildingu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?