GOŠK

S Podavale ‘odlepršao’ Jusufbegović, na klupu ‘aterirao’ Zlatko Križanović Vukas

23.09.2016.
u 10:00

Svakome tko poznaje mentalitet Gabeljana poslije utakmice GOŠK - Sloga (Simin Han) 2:3, bilo jasno da su dani Nedima Jusufbegovića odbrojeni. I to ne zbog poraza, nego načina na koji je stigao. GOŠK je imao inicijativu, napadao više od pola sata, imao igrača više, a desetak minuta prije kraja i vodstvo od 2:1, međutim, gosti su lovili i na pogrešnoj nozi ulovili “lavove”. Jednostavno je nevjerojatno kako GOŠK prima pogotke, i to u serijama. Na sličan način doživio je potop u Goraždu, da bi dva kola poslije u Sarajevu izgubio utakmicu od Bosne Seme iako je u 81. minuti imao vodstvo od 2:0.

“Počastili” Bijeljince

Da GOŠK dobro igra u polju, a lako prima pogotke pokazalo se i na utakmici 1/16 finala Kupa protiv Radnika. Gabeljani su bili najmanje ravnopravni, ali su goste “počastili” jednim, pobjedonosnim pogotkom. Što se dogodilo s nekada stamenim GOŠK-om koji je, recimo, na tri spomenute prvenstvene utakmice primio više pogodaka nego što je to bilo uobičajeno za cijelu polusezonu. Teško na to može odgovoriti i sam Jusufbegović, iskusni i za bh. prilike uspješni trener. Izvana je izgledalo sve idealno. GOŠK je u sezonu ušao sa 7 prinova, od čega 3 premijerligaške. Zahvaljujući novcu od prijelaza Nikice Jelavića iz Engleske u Kinu, te Mateja Rodina u Lokomotivu, relativno je stabilna i financijska situacija.

Križanović kao spas

Ne može se reći da se igrači ne bore, međutim, sve to čine nespretno, da se ponekad dobri potezi pretvaraju u kardinalne pogreške. Privremeno na užarenoj klupi “lavova” na kup utakmici sjedio je pomoćni trener Nikola Sušak, da bi koncem tjedna na Podavalu treći put “aterirao” Zlatko Križanović Vukas koji će ekipu voditi već na derbiju protiv Travnika. Uglavnom, iskusnog Križanovića zapala je teška uloga, vratiti “lavovima”, koji su u međuvremenu postali “zebre” (svi ih gaze), nekadašnju ubitačnost. Ukratko, GOŠK-u je potrebna transformacija preko noći jer ako “vezirima” na Podavali ne uzmu “skalp”, predstoji im teška borba za ostanak. Tko se tome nadao uoči idiličnoga ulaza u sezonu. U Gabeli nitko!•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije