Utakmica u Vitezu

Rutinska pobjeda Širokog Brijega

25.02.2018.
u 07:00

Bez većih napora, i bez maksimalnog angažmana, Širokobriježani su “protutnjali” Vitezom i kući se vraćaju s očekivanim punim plijenom. Potpuno zasluženo. Nova tri boda momčadi trenera Gorana Sablića definitivno će dobro doći, dok je Vitez uz novi poraz potonuo još dublje kada je u pitanju borba za ostanak u Premijer ligi BiH.

Poveli preko Bralića

Prvih petnaestak minuta igre ništa se nije događalo vrijedno pozornosti gledatelja, a onda u 15. minuti gosti su preko Bralića došli u vodstvo. S desne strane lopta je ubačena pred gol Viteza, najviši u skoku bio je Bralić koji je glavom precizno pogodio desni donji kut domaćeg vratara Tirića. U prilici za povećanje vodstva u 21. minuti bio je poletni Menalo. Kiksala je obrana Viteza, Menalo je dobro prihvatio loptu, ušao u šesnaesterac i snažno šutirao pored desne vratnice vratara Viteza. U tom razdoblju igre Široki je Brijeg potpuno preuzeo igru u svoje ruke, potpuno su zagospodarili terenom, bili brži, opasniji, bolji, a sve su to, po vrlo teškom terenu do kraja poluvremena okrunili još dvama golovima, preko J. Ćorića u 42. i Barabana u 44. minuti. Prvi i jedini put u tom dijelu utakmice Vitez je zaprijetio tek u 45. minuti. Livaja je dobro probio desnu stranu obrane gostiju, ušao je u šesnaesterac i iskosa, iz dosta teške situacije, snažno šutirao, a Bilobrk dobro intervenirao i spasio svoju mrežu.

Ni u drugom poluvremenu na terenu se ništa posebno nije promijenilo. Vitežani su i dalje bili nemoćni, a već u 50. minuti Širokobriježani su bili u prilici i povećati svoje ionako uvjerljivo vodstvo. Naime, Menala u prodoru, u kaznenom prostoru, nepropisno je zaustavio Brekalo, a sudac Čuić je opravdano pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je šutirao Menalo, Tirić je u prvi mah izvrsno intervenirao, odbio loptu u polje, no na njegovu nesreću i nesreću njegove momčadi, pravo na nogu prisebnog Lončara koji je efektno i sigurno poentirao za još veće vodstvo Širokog.

Stalni napadi gostiju

Gosti iz Širokog stalno su napadali, Vitežani nisu imali prilike za bilo kakav predah, a Menalo je pokazao svoju igračku klasu u 60. minuti utakmice, kada je lukavo pokušao prebaciti vratara Viteza Tirića, koji se ipak nije dao prevariti i bravuroznom intervencijom je spriječio ovaj pokušaj budućeg igraća Dinama iz Zagreba. Vitežani su bili potpuno nemoćni, borili su se, davali sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno da bi ozbiljnije ugrozili daleko bolje Širokobriježane. No, ipak, na radost malobrojnih navijača Viteza, u 90. minuti, nakon povratne lopte Ivića, mladi je Stanić s ruba šesnaesterca efektno pogodio za 1:4,što je i bio krajnji rezultat utakmice. Mladi je igrač, barem donekle, svojim pogotkom spasio čast domaće momčadi.

Vrijedi istaknuti, igralo se borbeno, žustro, ali vrlo korektno, tako da ni jučer dobri sudac Tomislav Čuić nije imao previše težak zadatak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije