o zabrani nastupa

Rusija ipak odustala: Povukla najavljenu tužbu na odluku FIFA-e

firo/Sebastian El-Saqqa
05.04.2022.
u 21:02

"Procedura će uskoro biti zatvorena," objavio je CAS u priopćenju za javnost

Ruski nogometni savez (RFS) povukao je žalbu na odluku FIFA-e o zabrani nastupa "Zbornaje" u međunarodnim natjecanjima, čime je RFS prihvatio isključenje sa Svjetskog prvenstva 2022. godina, objavio je u Sud za sportsku arbitražu (CAS).

"Procedura će uskoro biti zatvorena," objavio je CAS u priopćenju za javnost. Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je koncem veljače do daljnjeg suspendirala Rusiju zbog vojnog napada na Ukrajinu.

Suspenzija je značila i isključenje ruske reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Doktori oduševljeni: Jednostavan način da ublažite bol u zglobovima i kostima. RFS je najavio žalbu, međutim sada je povukao svoju odluku protiv krovne nogometne organizacije.

Međutim, Rusija nastavlja svoj postupak protiv Europske nogometne federacije (UEFA) i još uvijek se nada dozvoli nastupa ženske reprezentacije na EURO-u ovog ljeta u Engleskoj (6.-31. srpnja).

Iz CAS-a su poručili kako je niz ruskih sportskih saveza pokrenuo tužbe protiv sankcija koje su poduzela sportska tijela nakon invazije ruske vojske na Ukrajinu.

Ruski klizački savez, biatlon, veslanje, ragbi i gimnastika samo su neki od saveza koji osporavaju isključenje svojih sportaša iz međunarodnih natjecanja, precizira CAS.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije