Sukob RS BiH - klubovi

Rukomet u BiH na nikad nižim granama

21.02.2018.
u 09:00

Ništa novo na domaćoj rukometnoj sceni. Na međunarodnoj je bh. rukomet i onako izvisio, ženskih reprezentacija uopće nema, a jedina muška – seniorska, unatoč dobroj igri, zbog pogreške u zapisniku poslije odlične igre protiv Švicarske izgubila je službenim rezultatom 10:0 i tako ispala iz doigravanja.

Sučeljeni stavovi

Upravo u sjeni tog najnovijeg posrtanja ovdašnjeg rukometa, odvijala se “baražna” vatra između Rukometnog saveza i Udruge rukometnih premijerligaša u osnivanju. U jednom trenutku premijerligaši su tražili da vode i organiziraju prvenstvo. Međutim, kako se bližio početak prvenstva, strasti su se smirile i bar za sada “koplje je bačeno u trenje”, mislimo do sljedeće prilike, jer očito je kako se ni ovaj novi saziv Izvršnog odbora RS BiH, kao i onaj prethodni, ne snalazi u onom što bi mu trebalo biti briga, a to je rukomet.

Podsjećamo, premijerligaši su svoja stajališta nastojali uvrstiti u dnevni red sjednice Upravnog odbora, koja je održana 10. veljače, ali su nezadovoljni tijekom stvari istu napustili.

Nakon toga “rat” je nastavljen priopćenjima. Padale su i teške riječi, ali se na kraju situacija smirila jer je prvenstvo pred vratima. Uglavnom, permanentna kriza koja trese najpotentniji sport u BiH samo se privremeno smirila do iduće prilike, jer je dosta toga neriješeno. Uz ostalo, još su uvijek u tijeku prepucavanja oko famoznog ID broja. Gubici ranijeg Rukometnog saveza čiji je sljednik prošle godine utemeljen dostigli su impozantna tri milijuna maraka.

Dug postoji

Za taj dug nitko ne zna kako je nastao, jer Savez nije imao posebnih izdataka osim za plaće službenika i muške seniorske vrste. Međutim, dug je tu, a zbog njega Porezna uprava ne izdaje ID broj. U jednom trenutku iz Saveza su stizale informacije kako zbog toga neće biti moguće organizirati nastavak prvenstva. Na kraju je iznađeno neko rješenje, a kakvo i na koje staze, također se nitko ne izjašnjava.

Umjesto zaključka, nakon svega, a uoči nastavka prvenstva, moglo bi se konstatirati – tresla se brda, rodio se miš. U povodu krize koja trese ovaj sport u čijim tijelima bivših igrača ima samo u tragovima, oglasili su se i neki bivši igrači. Tako je Miro Bijelić, igrač zlatne generacije banjolučkog Borca, nekadašnjeg prvaka Borca, poručio da su “neopozive ostavke jedino rješenje” za krizu koja trese bh. rukomet. Naravno, takve poruke se brzo zaboravljaju, prvenstvo se nastavlja kako u obje premijer lige – ženskoj i muškoj, tako i u prvim ligama Federacije BiH.

Poredak nakon jesenske polusezone u Premijer ligi rukometaša: 1. Vogošća PH 30, 2. Izviđač CO 30, 3. Borac 28, 4. Zrinjski 24, 5. Maglaj 21, 6. Konjuh 19, 7. Sloga 19, 8. Bosna (V) 16, 9. Derventa 12, 10. Goražde 10, 11. Slavija 10, 12. Kakanj 7, 13. Bosna (S) 4 boda.

Parovi 14. kola prvenstva rukometaša: Goražde – Zrinjski, Bosna (V) – Izviđač CO, Derventa – Maglaj, Bosna (S) – Vogošća PH, Sloga – Slavija, Konjuh – Kakanj, slobodan je Borac m:tel.

Premijer liga rukometašica: poredak na kraju jesenske polusezone, 1. Grude 33, 2. Jedinstvo 25, 3. Krivaja 25, 4. Dubica 24, 5. Goražde 21, 6. Izviđač CO 18, 7. Mira 17, 8. Hadžići Dido-Group, 9. Ilidža 9, 10. Katarina 6, 11. Bihać 4, 12. Neretva 4. boda.

U prvom kolu nastavka prvenstva 24./25. veljače igrat će Grude – Izviđač CO, Jedinstvo – Mira, Bihać – Hadžići Dido-Group, Dubica – Katarina, Neretva – Goražde i Ilidža – Krivaja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije