Prva liga FBiH

Rudar i Bosna izdvojili se na vrhu prvoligaške ljestvice

16.08.2016.
u 08:00

Rijetko u Prvoj ligi Federacije BiH gosti budu uspješniji, a baš tako je bilo u 2. kolu. Tri su puta osvojili po tri boda, još dva puta po jedan. Vječiti kandidat za naslov i jedini klub koji u Prvoj ligi igra otkad je utemeljena - Rudar, upisao je drugu uzastopnu gostujuću pobjedu (u 1. kolu slavio kod Radničkoga 1:0).

Pobjeda protiv novaka

Rudar je bio gost kod novaka Sloge (SH). Do 88. minute utakmice nije bilo pogodaka, onda su Kakanjci (Hajdarović) zatresli mrežu domaćih i očuvali 1:0 do kraja utakmice. Bosna (Visoko) igrala je u gostima kod novaka u Prvoj ligi Federacije BiH, sarajevske Bosna Seme na Koševu. Do 70. minute susreta mreže se nisu tresle, onda su Visočani (Kovač) zabili za 1:0 što je bio konačni rezultat. “Gostujuću” pobjedu upisao je i Travnik, koji je na njegovoj Piroti “ugostio” Novi Travnik.

Veziri su susjedima pokazali tko je gazda i slavili 2:0 (Čivić, Jusufbašić). Nije sve bilo u duhu dobrosusjedskih odnosa, jer su Novotravničani Jusić i Hafizović ranije otišli u svlačionicu, nakon što su postali “dobitnici” crvenih kartona. Stari ljuti suparnici iz Premijer i Prve lige, Velež i Jedinstvo, u Mostaru su podijelili bodove u igri koja se nema po čemu pamtiti (0:0). Istih 0:0 bilo je na Bjelavama u dvoboju Čapljina – Zvijezda. Teško se sjetiti kada je Gošk iz Gabele potučen “do nogu”, kao ovaj put na gostovanju u Goraždu. Domaći su ga “namirili” s visokim rezultatom 3:0 (strijelci Rovčanin, Šuntić, Dučić). Budućnost je svladala Radnički 3:1.

Odgoda u Orašju

Sva četiri gola postignuta su od 34. minute do 45. minute (Pirić 2 i Mujić za Budućnost, Kasumović za Radnički).

Nakon što je grom ozlijedio nekoliko igrača Orašja, susret je odgođen. Najteže stradali nogometaš Adin Alihodžić probudio se i dobro se oporavlja.

POREDAK poslije 2. kola: Bosna (V) i Rudar 6, Travnik i Zvijezda 4, Goražde, Bosna Sema, Bratstvo (-1), Orašje (-1), Budućnost i Gošk 3, Velež 2, Jedinstvo i Čapljina 1, Radnički, Sloga i Novi Travnik 0 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?