Obilježen jubilej

RK Borac želi ostati u SEHA ligi

12.06.2016.
u 07:00

Rukometni klub Borac m:tel unatoč gubitku naslova prvaka nastoji sačuvati status u regionalnoj SEHA ligi. O tome govori i činjenica da su Banjolučani u razgovoru s čelnicima natjecanja i tvrde kako je tu i dalje sve otvoreno.

Stalni kontakt

- U stalnim smo kontaktima s rukovodstvom SEHA lige. Do sada smo pokazali da smo ozbiljan klub, a SEHA je imala negativnih iskustava prilikom ulaska manjih klubova u natjecanje, npr. s makedonskim ekipama kao što je bio slučaj sa Strumicom. Sve je još otvoreno, u idućih 15 do 20 dana znat ćemo koji će biti epilog. Upravni odbor mi je dao “zeleno svjetlo” da se mogu naći sredstva za sudjelovanje u regionalnom natjecanju. Imati ćemo proračun na razini prošle sezone tako da bismo usporedno igrali regionalno natjecanje i Prvenstvo BiH ako bude pozitivna odluka. Ranije smo napravili propust i to nam se više neće ponoviti. Radi pobjedničkog mentaliteta, ekipa mora imati što više utakmica, gdje mladi igrači najviše nauče. Premijer liga je odličan poligon za pravljenje kvalitetnih igrača, izjavio je direktor Vladimir Branković. Borac je promovirao novog trenera Ratka Đurkovića, a upravo o (ne)igranju SEHA lige ovisit će i igrački kadar za novu sezonu. Naime, ako Banjolučani ostanu bez regionalnog natjecanja, teško da će dovesti nekoliko pojačanja. Ovako u klubu planiraju samo popuniti pozicije na kojima neće imati kvalitetne domaće igrače.

Za sada otišlo šest igrača

U slučaju da ipak i u novoj sezoni budu igrali regionalno natjecanje, onda će klub dovesti bar 4 iskusna rukometaša. Borac je ostao bez šest igrača. Vratar Ivanišević, zatim Janković, Vujović, Milošević, Stanković i Dumenčić odlaze, ali tu nije kraj jer je moguće da još neki igrači završe karijeru ili potraže novi klub. Što se tiče novih rukometaša, za sada tu je vratar Prijedora Beširević, kao i povratnik u Banju Luku Duško Hercegovac. Ugovor je produljen na još jednu sezonu s Efendićem tako da je banjolučki tim riješio pitanje čuvara mreže za novu sezonu. •

Banjolučki klub je svečanom akademijom proslavio 25 godina od osvajanja Kupa IHF, te 40 od osvajanja Kupa Europskih prvaka. Na okupu su bili igrači iz dvije najtrofejnije generacije, koji su pronijeli slavu Banje Luke i učinili da se Borac nađe na listi klubova za koje se čulo u Europi. Nažalost, sadašnja situacija je daleko od idealne, a u klubu bi trebali više angažirati bivše asove poput Abasa Arslanagića, Milorada Karalića ili mlađe Velimir Petkovića, Aco Kreneževića, Senjanina Maglajliju, Božidara Jovića, kako bi im pokazali da Borac opet može postati važan čimbenik na međunarodnoj sceni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije