okupljanje

Regionalna boksačka liga možda kreće u lipnju ili srpnju

boks
21.03.2021.
u 20:59

Za domaćinstvo sljedećeg skupa zainteresirano je Sarajevo, a tada bi se već mogao upriličiti i ždrijeb Regionalne lige uz izravni TV-prijenos.

Zagreb je ovog vikenda, 21. i 22. ožujka bio domaćin najvišim predstavnicima boksačkih saveza država jugoistočne Europe nastalih raspadom bivše Jugoslavije, a glavni razlog okupljanja je ponovo pokretanje Regionalne lige.

Prije mjesec dana u Beogradu su predsjednici saveza potpisali Deklaraciju o suradnji, a sada su u Zagrebu raspravljali o postavljanju kriterija i sustava natjecanja koji bi donio pozitivne iskorake za boks u svim zemljama uključenim u ovaj projekt.

Kao mogući termini početka natjecanja spominje se lipanj ili srpanj ove godine.

"Prioritet nove Regionalne lige mora biti kvaliteta, jer samo kvalitetnim natjecanjem možemo privući zanimanje ljubitelja boksa i sporta, te opravdati očekivanja sponzora i svih uključenih u tu priču, na prvom mjestu televizija zainteresiranih da nas prate. Kvaliteta se od nas očekuje, ne možemo iznevjeriti javnost, a bez kvalitetnog boksa i pravih mečeva Regionalna lige ne može opstati," kazao je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) Bono Bošnjak.

"S Regionalnom ligom otvaramo nove perspektive za boks u svim uključenim zemljama. Boks na ovim prostorima ima veliki potencijal, po popularnosti je uvijek bio uz nogomet i košarku, a sad imamo priliku da ga kvalitetnim natjecanjem vratimo u rang koji zaslužuje," dodao je predsjednik Boksačkog saveza Srbije Nenad Borovčanin:

Hrvatsku će u Regionalnoj ligi predstavljati selekcija HBS-a, Srbija će se uključiti s dva kluba (Crvena zvezda, Loznica), a Bosna i Hercegovina također s dva (Radnik Bijeljina i Željezničar Sarajevo).

Veći su problemi u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji koje se žele uključiti u natjecanje, ali ne mogu kvalitetno popuniti sve kategorije. Traži se rješenje da u ekipama bude određen broj kategorija mlađih seniora kako bi i te zemlje bile konkurentne.

Za domaćinstvo sljedećeg skupa zainteresirano je Sarajevo, a tada bi se već mogao upriličiti i ždrijeb Regionalne lige uz izravni TV-prijenos.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije