Nogomet

Redarstvenik više ne postoji, a iza kluba ostao teren koji se može dobro iskoristiti

12.06.2020.
u 13:19

Teško je danas pronaći nešto više informacija o nekadašnjem mostarskom klubu NK Redarstvenik. Klub ne postoji 20-ak godina, ali u mostarskom naselju Ortiješ još uvijek je uočljiv trening-kamp na kojem je Redarstvenik igrao utakmice i provodio treninge u svojoj školi nogometa.

Igrali Ligu Herceg Bosne

- U sezonama 1995./96. i 1996./97. Redarstvenik nastupa u 2. ligi Herceg Bosne (skupina Jug), ali oba puta osvaja 2. mjesto i ostaje bez plasmana u 1. ligu Herceg Bosne. Taj uspjeh ostvaruju u sezoni 1997./98. u Prvoj ligi, 1998./99. osvajaju 13. mjesto, a istu poziciju osvajuju i sljedeće sezone. U sezoni 2000./01. Redarstvenik igra zajedničku 1. ligu Federacije BiH, čije je to bilo prvo izdanje. Kao 15. od 18 klubova Redarstvenik ispada iz lige. Ubrzo nakon toga prestaje s radom, stoji u kratkom tekstu na Wikipediji, u kojemu se kao poznati članovi kluba navode trener Franjo Džidić, trener koji je Zrinjskom donio prvi naslov prvaka BiH, odlični vratar Igor Melher, koji je nastupio i za reprezentaciju BiH i sa Zrinjskim osvojio naslov. Tu je naveden i Ivan Božić Džoger, po mnogima jedan od najvećih talenata mostarskog nogometa, koji je također ostvario zapaženu profi karijeru. Nije novost kako su nogometni klubovi na prostoru Mostara nastajali i gasili se. Ipak, Redarstvenik je u svoje vrijeme imao nešto ozbiljniju organizaciju nego neki drugi klubovi. Osim seniorske momčadi, klub je radio i sa značajnim brojem djece.

Kamp nije iskorišten

Bilo kako bilo, iza ovoga kluba ostao je trening kamp koji bi se uz neka ulaganja definitivno mogao puno bolje iskoristiti nego je to sada slučaj. Teren Redarstvenika nakon gašenja toga kluba koristili su neki drugi klubovi. Na tom terenu jedno vrijeme trenirao je Zrinjski, utakmice je igrala Buna, trenirale su na njemu mlađe kategorije. Postojao je i problem s vandalizmom na ovoj lokaciji. Onima koji su ulagali u obnovu terena i svlačionica jednostavno je dosadilo kada bi zatekli vandalizirane svlačionice i teren. Nije nam poznato u kakvom je statusu taj sportski kompleks, kakvi su imovinski odnosi, ali je sigurno kako bi se mogao iskoristiti kudikamo bolje, a ne da svjedoči kao oronuli spomenik vremena kada se na tom mjestu igrao nogomet. U Mostaru trenutačno postoji nekoliko nogometnih klubova koji bi eventualno mogli koristiti ovaj teren. •

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
I ja tebi
22:04 13.06.2020.

Ajmo ljudi taj teren zaslužuje bolje a nalazi se u Ortiješu blizu grada .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije