UZVRAT POLUFINALA

Real igra nepredvidljivo, a Modrić je mozak i dirigent kad je to najbitnije

luka modric
SUSANA VERA/REUTERS
04.05.2022.
u 08:02

Real Madrid i Manchester City večeras (21 sat) sastaju se u uzvratu polufinala Lige prvaka. Real je u prvoj utakmici izgubio 3:4, a u međuvremenu je osvojio naslov španjolske lige. Mi smo s novinarom Cadene CER porazgovarali o ulozi hrvatskog veznjaka u kraljevskoj momčadi

Madridski klub nije se dobro proveo na terenu Etihada jer ih je Manchester City u potpunosti nadigrao u polufinalu Lige prvaka, mogao rezultatski unakaziti, ali iskusni gosti na kraju su izvukli minimalan poraz (3:4). U međuvremenu je Real potvrdio naslov prvaka Španjolske i s više samopouzdanja čeka večerašnji uzvrat. 

Ugovor neće biti problem 

Mašinerija zvana Manchester City, koju vodi Pep Guardiola, favorit je za osvajanje klempavog pehara ove godine i dobro ti momci znaju da ih pravi posao tek sada čeka. No posebno zanimljiv lik u tom susretu bit će hrvatski veznjak Luka Modrić. On i sa svojih 36 godina igra na najvišoj razini, miljenik je navijača, suigrača pa i trenera Carla Ancelottija. Pitali smo zato kolegu novinara iz Španjolske što se govori o Modriću i kakve šanse ima Real u ovom ogledu. 

– Modrić je mozak Real Madrida, dirigent orkestra, metronom koji održava ritam igre momčadi i vođa koji dominira veznim redom. On se uvijek pojavljuje u najvažnijim trenucima, sjetimo se onog spektakularnog dodavanja za gol protiv Chelseaja. Ima pobjednički karakter, kvalitetan je i sjajno čita igru. U finalu Lige prvaka 2014., kada su u centru pažnje bili Ramos, Cristiano, Di María ili Bale, za mene je najbolji igrač tog finala bio Luka Modrić. I od tada njegova važnost i utjecaj u igri ne prestaju rasti – kaže nam Joan Tejedor, novinar Cadene CER.

Pisalo se proteklih dana da je Luka potpisao novi ugovor s Realom, iako se to još uvijek nije službeno dogodilo.

– Bitna je izvedba, godine su samo broj. I upravo sada Modrić nastavlja nastupati na vrhunskoj razini. Madrid ima klupsku politiku da ugovore nogometaša starijih od 30 godina obnavlja samo na jednu sezonu (i sa sve nižim plaćama). No odnos kluba i igrača jako je dobar, postoji međusobno povjerenje, neće se izdati i zato se ne žure s ugovorom sve do kraja sezone. Trenutačno je nemoguće zamisliti Madrid bez Modrića i zato mislim da neće biti problema s obnovom ugovora.

Vratimo se malo na večerašnji susret Reala i Cityja i šanse Madriđana u njemu.

– Kada je utakmica s Manchesterom završila, ostao je neki osjećaj da je Real imao sreću što nije teže poražen. Pred kraj tjedna u Madridu su bili sigurni da će se vratiti u utakmicu, a sada, kada slušate komentare, ispada kao da je City izgubio. To je mentalitet Reala u Ligi prvaka, oni smatraju da je to njihovo natjecanje. Vidim da su jako sigurni u sebe, a to čak može biti i malo negativno za njih. Ako gledamo nogometno, mislim da je City puno bolji i da bi trebao proći dalje bez puno problema. No ne prevlada uvijek logika u nogometu. Mislio sam tako da će i Chelsea proći, ali neki genijalan potez ili neka dvojbena sudačka odluka mogu sve okrenuti na drugu stranu.

Kaže nam Tejedor i tko bi trebali biti glavni igrači Carla Ancelottija u ovom uzvratu:

– Madridska momčad se temelji na tri igrača: Courtois, Modrić i Benzema. Ima najboljeg vratara na svijetu koji spašava nevjerojatne situacije, vrhunskog razigravača poput Modrića i centarfora koji ima sezonu života, pogotovo u velikim utakmicama. Prije koji dan jedan mi je trener rekao: “Suparnicima se jako teško pripremati za utakmice protiv Reala jer ne postoji tip igre koji je njihova specijalnost i to rade svaki meč, svaki put kada pobjeđuju, rade to iz drugog razloga. Nepredvidivo je znati što će učiniti.” I to je ono za što se nadam da će i ovoga puta presuditi: karakter, srce, polet, snaga, Courtois na jednom kraju, Benzema na drugom i Modrić kao poveznica...

Dobro da je spomenuo Benzemu, jer on je trenutačno najbolji strijelac Lige prvaka s 14 pogodaka, a i glavni je kandidat za Zlatnu loptu.

– Mislim da ju je Benzema već osvojio. Nijedan nogometaš nije imao pojedinačni učinak kao on, a da ga je ostvario u velikim utakmicama – zaključio je naš sugovornik.

Nije samo sreća u pitanju

A ovako je samu utakmicu najavio Luka Modrić:

– Pred nama je najvažnija utakmica sezone, a mi je dočekujemo spremni. Možemo nadoknaditi minus iz prve utakmice. Publika će biti iza nas, znamo da se ne smijemo predati, to je ono što nas klub uči otkako sam ja ovdje stigao. Moramo izaći s vjerom u sebe, pokazati karakter, energiju i agresivnost. Moramo pokazati da smo mi Real, najbolja momčad na svijetu. Ljudi kažu da imamo sreće, ali ne bismo mi bili ovdje da je samo sreća u pitanju. Nama je to smiješno, ali i nije nas briga što drugi govore. Pobjeđujemo jake momčadi, osvajamo naslove. Ne može to biti samo sreća. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?