Premijer liga BiH

Razočarani ‘europljani’ već na startu odmjeravaju snage

23.07.2017.
u 11:00

Nova premijerligaška sezona počela je jučer u 17 sati utakmicom između Radnika i Krupe, a isti dan svoj susret, koji je počeo pola sata poslije, odigrali su Mladost i Vitez. Danas od 19 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu bit će odigran derbi kola između Sarajeva i Zrinjskog.

Odlasci i dolasci

Bit će zanimljivo vidjeti tko je u ovom trenutku spremniji i koliko su odlasci i dolasci u klub utjecali na ova dva, po mnogima, najkvalitetnija bh. tima. Aktualni prvak BiH Zrinjski suočen je s odlascima nekoliko jako bitnih igrača koji su u protekloj sezoni dali veliki doprinos osvajanju naslova prvaka, no cilj plemića i u ovoj sezoni je isti - naslov prvaka BiH. I Mostarci i Sarajlije u euronastupima “zapeli” su već na prvoj prepreci, s razlikom da se od Sarajeva očekivao “siguran” prolaz u sljedeće kolo, dok su plemići imali znatno jačeg i ozbiljnijeg protivnika - klub koji je već nastupao i u skupinama Lige prvaka. Sarajevo je razočaralo ispadanjem od Zarije, Zrinjski se ravnopravno nosio s Mariborom, no na kraju obje bh. momčadi završile su svoj europohod već prije kolovoza.

Optimizam u oba tabora

Šef struke Zrinjskog Blaž Slišković na konferenciji za medije u petak kazao je kako Zrinjski i ove sezone ide na naslov prvaka dok, s druge strane, iste planove imaju i u taboru premijerligaša s Koševa. - Igramo protiv prvaka države i očekujem zahtjevnu utakmicu. Domaćini smo i tražimo pobjedu. Učinit ćemo sve da dođemo do tri boda. Ahmetović ponovno neće biti u kombinaciji, ali mi radimo s mladom ekipom, uz Krupu, najmlađa smo ekipa u ligi. Raduje me to, ali i obvezuje. Sarajevo će učiniti sve da dođe do trofeja ove godine - kazao je jučer na presici Mehmed Janjoš, trener Sarajeva, a njegovo mišljenje dijeli i povratnik u bordo tim Krste Velkoski. - Zrinjski ima odličnu ekipu, prvaci su i imaju odlične pojedince. Čekamo ih spremni i dat ćemo sve od sebe za povoljan rezultat - rekao je Velkoski. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?