Reprezentacija BiH

Raspoloženje Edina Džeke može diktirati puno toga

08.06.2019.
u 09:14

Nogometna reprezentacija BiH danas od 18 sati igra na gostovanju kod Finske. Protivnik je u najmanju ruku neugodan, ova reprezentacija posljednjih godina igra sve bolje, pokazali su dobru formu i u Ligi nacija.

Hendikep za BiH

Veliki će hendikep za BiH danas biti neigranje Miralema Pjanića, koji je uz Edina Džeku jedini igrač top klase u bh. vrsti. Njegovu prisutnost na sredini terena teško može nadoknaditi neki drugi bh. nogometaš, ali koga nema, bez njega se mora...

Samim time puno će veći teret pasti na Edina Džeku od kojeg će se ovaj put očekivati i više. Protivnik BiH teško prima golove kod kuće, ali ovaj put nasuprot sebe imaju klasnog napadača. O raspoloženju Edina Džeke na ovoj utakmici pred protivničkim golom puno toga može ovisiti. Džeko se posljednjih dana dovodi u kontekst prelaska u Inter, sigurno je kako to nije okolnost koja bh. vrsti ide u prilog s obzirom na to da se kraj te trakavice ne nazire.

U međuvremenu, nakon kratkog odmora po dolasku u Tampere, bh. reprezentativci odradili su svoje treninge. Posljednji su trening trebali imati sinoć u terminu današnje utakmice. Neočekivano za tu skandinavsku zemlju, dočekala je igrače neugodna vrućina. Izbornik BiH Robert Prosinečki na raspolaganju je imao sve nogometaše kojima nije smetala ni temperatura od nekih 30-ak stupnjeva, svi u taboru BiH su svjesni kako ih očekuje nova prilika za dokazivanje.

Zatečeni vrućinom

Pomoćni trener u stožeru BiH Dragan Spasić kratko je komentirao putovanje i dosadašnji trenažni proces:

- Tri sata leta je zaista brzo prošlo. Iako smo očekivali toplo vrijeme, malo smo ostali zatečeni visokom temperaturom, posebno poslije kišnih dana u Sarajevu. Nogometaši su odradili sve što smo tražili, naglasak je ipak bio na laganim vježbama s loptom kako bismo ih pripremili za nešto jači ritam i taktički zahtjevnije vježbe. Zadovoljni smo njihovim pristupom i zalaganjem - kazao je Spasić.

Teško je pretpostaviti u kakvom će sastavu Bosna i Hercegovina istrčati na teren. Finska ima specifičan stil igre, sigurno je kako će u bh. stožeru voditi računa o tom detalju i tako kreirati početnu postavu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije