pripreme

Raspoloženi Dujković briljirao na golu Zrinjskog

mile
09.02.2015.
u 09:49

Zrinjski je svog posljednjeg dana priprema u Istri osvojio prvi ovogodišnji trofej. Mostarci su u finalu Istria Winter Cupa bili bolji od slovenskog prvoligaša NK Zavrč. Pobjeda je došla nakon što je regularni dio susreta završen bez pogodaka, u igri u kojoj su obje momčadi imale svoje prigode i razdoblja bolje igre.

Ravnopravna igra

Trener plemića Mišo Krstičević ponovno je kombinirao s početnim sastavom, što je i uobičajeno u ovoj fazi priprema. Zrinjski je finalni susret turnira započeo u sastavu: Dujković, Zlatić, Radeljić, Graovac, Mevlja, Petrak, Crnov, Todorović, Nikolić, Djurić, Muminović (u drugom dijelu u igru su još ušli Pehar, Kordić i Popović). Uvodnih 10-ak minuta nešto je više od igre imao aktualni prvak BiH, ali je Zavrč prvi zaprijetio prema golu Zrinjskog kada je Dujković bio na visini zadatka. Nakon toga, plemići su nastojali diktirati tempo susreta, ali i Zavrč je imao svoje trenutke dominacije. Svoju prvu pravu prigodu Zrinjski je imao u 30. minuti susreta, ali je vratar Slovenaca obranio. Kako je prvi dio susreta odmicao Zavrč je bio sve opasniji te je imao još nekoliko obećavajućih situacija za pogotke. U nastavku se igralo sličnim tempom. Obje momčadi su prijetile na nalete, a Zrinjski je imao nešto više od igre i nešto veći posjed lopte u svojim nogama. U regularnih 90 minuta rezultat se ipak nije mijenjao, iako su u finišu susreta obje momčadi imale po jednu dobru prigodu. Pristupilo se tada izvođenju udaraca s bijele točke. Više sreće i umijeća u lutriji jedanaesteraca imala je momčad Zrinjskog koja je slavila ukupnim rezultatom 4:3. Pogotke za Zrinjski postigli su Kordić, Popović, Šćepanović i Radeljić. Ipak, prevaga prilikom izvođenja jedanaesteraca bio je vratar Dujković koji je obranio prve tri serije jedanaesteraca. U odlučujućoj seriji Dujković je obranio još jedan udarac s bijele točke za slavlje Zrinjskog te tako stavio pečat na svoju najbolju izvedbu na pripremama. Pored jedanaesteraca spomenuti je vratar i tijekom susreta osjetio dvije sjajne prigode Slovenaca. Pored pobjede na ovom turniru, Zrinjskom je pripao i nagradni popust na iduće pripreme koje budu željeli obaviti u Novigradu.

Podrška Ultrasa

- Možemo biti zadovoljni s pripremama u Istri, te s osvajanjem turnira. Finalna utakmica za ovu fazu priprema je bila jako dobra. Naš protivnik se predstavio kao dobra momčad s nekoliko jako dobrih igrača, ali i mi smo na ovom finalu pokazali pomake. Igrali smo kao da je riječ o prvenstvenom susretu. Smatram kako je ova faza priprema donijela dobre strane našoj momčadi - kazao nam je nakon osvajanja turnira Danko Šulenta, čelnik mostarskog kluba.Finale je pratilo oko 200 ljudi, a vrijedi istaknuti kako su malo manje od polovine njih bili Ultrasi koji su dali veliku podršku svojoj momčadi. Inače, treće mjesto na turniru u Istri osvojila je momčad Cluja koja je rezultatom 3:1 jučer svladala Novi Pazar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?