Povijesni uspjeh ramske košarke

Rama postala novi prvak Herceg Bosne, plasirala se u 1. ligu BiH

Košarkaši Rame
14.04.2023.
u 18:23

Košarkaši Rame pobjedom nad Čapljinom od 86:68 postali su pobjednici košarkaškog prvenstva Herceg Bosne i ujedno ostvarili povijesni rezultat i plasman u najjaču košarkašku ligu Bosne i Hercegovine. Veliki je ovo uspjeh za momčad koja je pokazala najviše u netom završenoj sezoni, a dojmovi nakon velike pobjede ostali su pozitivni, piše Večernji list BiH.

Velika podrška

U finalnom, četvrtom susretu doigravanja protiv Čapljinaca, koji su bili pobjednici ligaškog dijela natjecanja, momčad Ivice Vukoje nošena velikom podrškom s tribina furiozno je stigla do povijesnog cilja i najvećeg uspjeha ramske košarke.

Domaći sastav od samog početka zaigrao je bolje i nije dopuštao gostujućim igračima da se razmašu, a posebice njihovim ključnim igračima. Imao je domaći sastav na početku posljednje četvrtine i 25 poena viška, ali u samoj završnici, kada je pobjeda bila očita, malo se i opustio dopustivši gostima ublaženje visokog poraza.

Nakon velike pobjede nastalo je i neopisivo slavlje domaćina. Po završetku utakmice predstavnici Košarkaškog saveza Herceg Bosne podijelili su medalje igračima Rame, a pehar pobjednicima uručio je načelnik općine Rama Jozo Ivančević. Trijumf Rame potpuno je zaslužan. U proteklom prvenstvu odigrali su 21 utakmicu i zabilježili 17 pobjeda. Uspjeh košarkaša Rame bio bi nezamisliv da ih nisu pratili njihovi navijači.

Najgledanija momčad lige

Koliko su privrženi svom klubu, govori i podatak da su bili i daleko najposjećenija momčad lige, što je u svakom slučaju hvalevrijedan podatak. Naslov prvaka Herceg Bosne i plasman u 1. ligu Bosne i Hercegovine ostvarili su sljedeći igrači: Patrik Ćavar, Ivan Anić, Vilim Perković, Petar Begić, Ivica Tomić, Marko Meštrović, Ante Žuljević, Josip Knježević, Ivan Džolan, Luka Meštrović, Ivano Petrović, Danijel Škarica i Ante Ćavar te trener Ivica Vukoja i njegovi pomoćnici Anto Burić i Mijo Knježević. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije