Uoči utakmice

Rakitić: Modrić je najvažniji igrač Reala

rakitic - modric
01.04.2016.
u 15:19

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić veseli se najvećem španjolskim derbiju u kojem će njegova Barcelona igrati u subotu (20.30 sati) protiv trećeplasiranog Real Madrida, te ističe kako je Luka Modrić najvažniji igrač madridske momčadi.

"To je najveća utakmica i bit će teško. Moramo biti na najvišoj razini želimo li pobijediti, no lijepo je igrati protiv Real Madrida, jer te utakmice izvlače najbolje iz momčadi", tvrdi Rakitić.

Osam kola prije kraja prvenstva vodeća Barcelona ima 76 bodova, devet više od Atletico Madrida i deset više od Real Madrida. U studenom je Barcelona slavila s 4-0 na Santiago Bernabeu.

"Igrači Real Madrida su jako dobri. Ili ćemo igrati dobro ili će oni pobijediti. To je ipak Real Madrid", napomenuo je 28-godišnji vezni igrač.

Osim što je vodeća u prvenstvu, Barcelona će igrati u finalu Kupa protiv Seville te četvrtfinalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida. Na pitanje da li u ovom trenutku razmišlja više o ta tri naslova nego pobjedi nad Real Madridom, Rakitić je odgovorio:

"Ne. Naš cilj je pobijediti u idućoj utakmici, a posebno s obzirom da igramo protiv Real Madrida. Nalazimo  se u travnju, još je puno utakmica do kraja sezone".

U subotu će se na stadionu Camp Nou sudariti hrvatski reprezentativci Rakitić i Modrić koji bi od prve minute trebali startati za svoje momčadi.

"Luka Modrić je najvažniji igrač Real Madrida. Ne kažem to zato što je moj veliki prijatelj i jer igramo zajedno za reprezentaciju, nego jer je igrač drugačije razine od ostalih ondje. Kada ga se usporedi s ostalima po meni je on najvažniji. Mogao bi nam stvoriti probleme", smatra Rakitić.

Na sredini terena suprotstavit će se i Toniju Kroosu.

"Kroosa jako dobro poznajem još iz Njemačke, njegova pozicija nešto je promijenjena, malo je vraćen unatrag te održava ravnotežu između linija. Jako je važan za Real Madrid. Nije slučajno u tako velikoj momčadi te reprezentaciji Njemačke."

Barcelonin napadački trozub Lionel Messi - Luis Suarez - Neymar ove sezone je zabio 107 golova.

"Oni znaju da iza sebe imaju podršku, a mi iza smo svjesni kako imamo njih. Svi radimo kako bi momčad pobijedila. Ukoliko im mi iza pomognemo da zabiju, još bolje. No, nismo samo mi ti koji trče, oni u napadu također puno pretrče te se žrtvuju za ostale", napomenuo je Rakitić.

"Za Barcelonu je najvažnije da smo ujedinjeni i da svi ulažemo napor u ostvarivanju zajedničke ideje", dodao je hrvatski reprezentativac te istaknuo kako je strukturna ideja Barcelone jako dobro pripremljena i prepoznatljiva.

"Nastojimo biti organizirani, napadati i braniti se zajedno. Iako se možda ne čini tako, to je naša snaga. Tek nakon toga moramo biti strpljivi kako bi do izražaja došli genijalnost i talent. No, bez napora i organizacije taj talent pojedinaca ne bi bio tako vidljiv", zaključio je Rakitić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?