PROTIV SEVILLE

Raketu čeka Superkup: Nije lako igrati s Messijem...

Ivan Rakitić, Barcelona
Reuters/PIXSELL
11.08.2015.
u 11:45

Novi imidž Rakete: Obećao se ošišati 'na nulu', ali tek je malo skratio plave pramenove

Obećao pa nije ispunio. Supruga nije dala... Naime, Ivan Rakitić(27) obećao je da će prepoznatljivu plavu kosu ošišati "na nulu" osvoji li s Barcelonom Ligu prvaka. Slavili su 3:1 protiv Juventusa, no zvuk mašinice u međuvremenu se, a prošla su dva mjeseca, nije čuo. Supruga Raquel očito je procijenila da bi taj imidž ipak bio malo pretjeran.

Međutim, prije nego što je njezin suprug odletio za Tbilisi na finale Uefina Superkupa, posjetio je frizera i dugu kosu ošišao do iznad uha. Očekujte ga večeras s novim imidžom. Lako za izgled, no pred hrvatskim je reprezentativcem sezona u kojoj se od njega očekuje više. Veliku je stvar učinio lani, usidrio se u prvih 11 najbolje momčadi svijeta, ali na staroj slavi neće dugo živjeti. Konkretno, već se večeras, kada igra protiv bivšeg kluba Seville, koji je vodio kao kapetan, mora dokazati.

Specijalist za finala

– Želim taj trofej, ali tako je tužno što ga moram tražiti protiv omiljenog kluba. Trebate znati da sam se iznenadio kad smo osvojili Ligu prvaka, jer je trofej puno lakši od onoga Europske lige koji sam podigao kao kapetan Seville. U meni je navijač Seville, ali ne i u ovoj utakmici. Kao i uvijek, dat ću sve za svoj klub, a danas je to Barça – kazao je Hrvat koji je dvije godine uzastopce podigao dva najprestižnija nogometna trofeja.

Lani je s Barcelonom osvojio tri trofeja (Liga prvaka, prvenstvo i Kup kralja), a ove bi mogli uzeti čak šest!

– Nema ništa bolje od toga da sezona počne titulom. Nitko nema više motiva od nas jer i ove sezone želimo pisati povijest. A šest titula odličan su mamac. No, idemo redom, jednu po jednu – dodaje Rakitić.

Usporedbe radi, za Sevillu je Rakitić odigrao 149 utakmica (32 gola, 41 asistencija), a za Barcelonu 51 susret (8 golova, 10 asistencija). Za reprezentaciju Hrvatske 67 (9 golova). Zanimljivo je da je u Barci zabio osam golova prošle sezone, a puno je uspješnijikao golgeter bio u Sevilli dvije sezone prije. Tamo je dao 12, odnosno 15 golova. Zašto? Tu je zadužen za obrambene zadatke, no i u finalu Lige prvaka zabio je prvi gol Juventusu... Načeo ih.

– Siguran sam da mogu zabijati više golova. Mnogi misle da je vrlo lako igrati sa Suarezom, Messijem i Neymarom, ali ne bih se složio. Oni su igrači koji su na posve drugoj razini, a mi ostali igramo za njih. A to nije lako. Ako moram trčati dodatnih pet kilometara za jednog od njih, kako bi on dao sve od sebe, ja ću to i učiniti. OK, Messi i Neymar čine čuda, ali radi to i ostatak momčadi. Usto, čini mi se da je Messi trenutačno u vrhunskoj formi i, važnije, da je sretan – kaže Rakitić.

Hrvatovu grešku čeka Arda Turan (28), koji je stigao iz Atletico Madrida, a koji cilja na mjesto u veznom redu.

Neymar dobio mumps

Neymar neće igrati jer je dobio mumps (zaušnjake), a umjesto njega očekuje se Pedro Rodriguez.

– Imamo jaku momčad, a ja vjerujem u sebe. Moja se uloga neće promijeniti sada kad je Xavi otišao. Ja sam Ivan Rakitić...

>>Rakitić: Miješaju se veselje i gorčina, morao sam čekati godinu dana ovaj trenutak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije