US OPEN

Rafael Nadal u finalu: Još me drži ta strast

rafael nadal
10.09.2017.
u 11:47

Anderson je visok, ima izvrstan servis i vidi se da mu ova podloga također leži. Znam ga još dok je imao 12 godina i drago mi je da je u finalu – kazao je Nadal

U finalu ovogodišnjeg US Opena večeras u 22 sata (Eurosport) sučelit će se Rafael Nadal i Kevin Anderson. Španjolac se u polufinalu lako obračunao s Argentincem Juanom Martinom del Potrom sa 4:6, 6:0, 6:3, 6:2 (nakon 150 minuta igre), a nije se puno više pomučio niti Južnoafrikanac, koji je bio bolji od još jednog Španjolca, Pabla Carrena Buste, sa 4:6, 7:5, 6:3, 6:4 (175 minuta).

Nadalu je to u njegovoj 32. godini četvrti finale US Opena, ali prvi put s druge strane neće biti Novaka Đokovića. Iz njihova tri finala dva puta je kao pobjednik izlazio Nadal, a jednom (2011.) Đoković.

– Sjajno je opet biti u finalu US Opena, napose nakon svih tih problematičnih godina i brojnih ozljeda. Još me drži ta strast da igram svom snagom i zato ću dolaziti ovamo još puno godina. Anderson je visok, ima izvrstan servis i vidi se da mu ova podloga također leži. Znam ga još dok je imao 12 godina i drago mi je da je u finalu – kazao je Nadal, koji može i osvojiti turnir a da nije pobijedio igrača s boljim plasmanom od 28. mjesta (Del Potro).

Rafa je osigurao prvo mjesto na ATP listi, a kako će na čelo WTA lista tenisačica stići Garbine Muguruza, iz toga se lako može detektirati očita dominacija Španjolaca u tenisu.

Anderson je u 31. godini (s 32. mjesta na ATP listi) stigao do prvog Grand Slam finala u karijeri odlično iskoristivši situaciju u donjem dijelu ždrijeba, u kojem je trebao dominirati naš Marin Čilić. Anderson je ujedno prvi Južnoafrikanac koji je ušao u finale US Opena nakon Cliffa Drysdalea, kojemu je to pošlo za rukom 1965. (izgubio od Španjolca Santane), te prvi tenisač iz te zemlje koji se uopće našao u bilo kojem Grand Slam finalu nakon 1981. kada je Johan Kriek osvojio Australian Open svladavši Amerikanca Dentona. No, to je malo kompliciranija priča: i Kriek je tada nastupio pod američkom zastavom jer je sportašima iz JAR-a bio zabranjen nastup zbog politike aparthejda.

– Moj prvi veliki finale. Ispunio mi se san – očekivano je izjavio Anderson.

I nakon brojnih i preranih ispadanja Hrvata, na US Openu još uvijek imamo nekoga. U juniorskoj konkurenciji ženskih parova 17-godišnja Lea Bošković stigla je do polufinala. Ona i godinu dana mlađa Kineskinja Xiyu Wang u četvrtfinalu su pobijedile japansko-letonsku kombinaciju Naito/Vismane sa 6:2, 6:4. Lea se tako bori za prvi finale u juniorskoj konkurenciji. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?