GRAND SLAM

Rafael Nadal protiv Kevina Andersona za treći naslov na US Openu

Rafael Nadal
Reuters/PIXSELL
09.09.2017.
u 10:30

Nedjeljni finale bit će dvoboj prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala i 32. igrača s ATP liste Kevina Andersona

Španjolac Rafael Nadal i Južnoafrikanac Kevin Anderson igrat će u finalu US Opena. Prvi tenisač svijeta pobijedio je Argentinca Juana Martina Del Potra sa 4:6, 6:0, 6:3, 6:2, dok je Anderson (32. igrač s ATP liste) bio bolji od Španjolca Pabla Carreña-Buste sa 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

Rafael Nadal nije dopustio iznenađenje. Del Potro koji je u četvrtfinalu izbacio Federera dobro je ušao u susret i osvojio je prvi set sa 6:4. No to je bilo samo zagrijavanje za trenutačno najboljeg igrača svijeta.

Već u sljedećem setu Nadal nije prepustio ni jedan gem suparniku. Španjolac je nastavio pritiskati i uvjerljivo izborio svoj četvrti finale na US Openu. Posljednja dva seta osvojio je sa 6:3 i 6:2. 

Kevin Anderson došao je do najvećeg uspjeha u karijeri. Južnoafrikanac je pobjedom protiv Carreña-Buste postao prvi tenisač izvan Top 30 koji je izborio finale na US Openu otkako je uvedena ATP lista (1973. godine).

Nedjeljni finale bit će dvoboj prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala, koji je u karijeri osvojio 15 Grand Slam naslova (dva US Opena) i 32. igrača s ATP liste Kevina Andersona, koji dosad na velikim turnirima nije prošao dalje od četvrtfinala.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?