ITF objavio:

Rafa Nadal nikad nije pao na dopinškom testu

Rafael Nadal
27.04.2016.
u 18:27

  Napadi na jednog od najboljih igrača na zemlji svih vremena počinju u gotovo identično vrijeme. Uoči Roland Garrosa i većina komentara stiže iz Francuske. Rafael Nadal više nije mogao slušati optužbe o dopingu pa je postao prvi tenisač u povijesti koji je tražio od ITF-a da javno objavi sve njegove nalaze.

- Želim da sve bude javno i svima dostupno - napisao je Nadal u poruci novom šefu ITF-a. Želja mu je ispunjena već drugi dan.

- ITF potvrđuje da Nadal nikad nije pao na dopinškom testu te da ni u kojem trenutku nije bio suspendiran zbog kršenja antidopinških pravila niti zbog bilo kojeg drugog razloga u vezi s teniskim antidopinškim programom - objavila je Međunarodna teniska federacija (ITF).

Bivša francuska ministrica sporta Roseylne Bachelot nedavno je u TV emisiji optužila Nadala da se dopingira. No to je ispalila bez i jednog dokaza.

- U teniskom svijetu sazna se za doping kad igrač ili igračica iznenada propuste nekoliko turnira i ne igraju mjesecima jer su navodno ozlijeđeni. Rafael Nadal je 2013. imao "čuvenu ozljedu" zbog koje nije igrao 7 mjeseci, a mi znamo da je zapravo bio pozitivan na doping - ispalila je bivša ministrica sporta Roseylne Bachelot.

Nadal je na isti dan kad je tražio ITF da objavi njegove nalaze, tužio bivšu francusku ministricu sporta koja ga je oklevetala u televizijskoj emisiji.

Njegovi odvjetnici već trljaju ruke. Nikad lakše zarađen novac.

Možda bi ga trebalo usmjeriti u rad s mladim francuskim tenisačima. Yannick Noah bio je zadnji Francuz koji je slavio na Roland Garrosu, prije 34 godine...  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije