HŠK Zrinjski

Prva meč-lopta u borbi za naslov prvaka

Zrinjski - Velez
Stojan Lasic
07.05.2016.
u 09:00

Zrinjski danas može postati novi prvak bez obzira na sve druge rezultate.

Mostarci moraju danas (17 sati) pobijediti Mladost na gostovanju i postat će novi prvaci.

Postoje i druge kombinacije po kojima Zrinjski kolo prije kraja može postati prvak, ali prema dojmu iz mostarskog tabora, plemiće zanima isključivo pobjeda.

Prva meč-lopta

Ipak, pristup struke Zrinjskog isključivo je oprezan, kakav je uostalom bio i cijelu sezonu, a kakav je ovoj momčadi i donosio uspjeh tijekom ove sezone. Strateg plemića Vinko Marinović ponovno je svoju momčad nastojao maksimalno uozbiljiti, ne dati joj da se opusti, tim više što njemu i njegovim igračima mnogi već čestitaju naslov, koji zapravo nije ni osiguran.

- Prvu meč-loptu imamo protiv Mladosti i naravno da ćemo dati sve od sebe kako bismo pobijedili i osigurali naslov prvaka. Sigurno nam neće biti lako, Mladost je dobra momčad koja je već izborila ostanak u Premijer ligi, i ovim im putem čestitam na tome. Oni će protiv nas dati svoj maksimum, međutim, mi moramo biti maksimalno koncentrirani i disciplinirani kako bismo došli do tri boda i naslova prvaka. Mislim kako je to dodatni pritisak na nas, ali moji nogometaši su se znali do sada nositi s pritiskom te se nadam kako ćemo to pokazati i u preostalim utakmicama - kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije šef struke Zrinjskog Vinko Marinović.

U Zrinjskom ne mogu računati na Gorana Zakarića koji ima tri žuta kartona. Otežavajuća okolnost su ozljede kapetana Pere Stojkića i stopera Gorana Graovca. Uz nedostatak tri spomenuta nogometaša, momčad plemića će biti prilično oslabljena, ali i na ovoj utakmici u Zrinjskom računaju na širinu svog igračkog kadra.

- Imamo tu širinu igračkog kadra, bez obzira na to tko bude izostao, moramo skupiti snagu i odigrati što je moguće bolje - zaključio je strateg plemića.

Pouzdani vratar Zrinjskog Goran Karačić bio je kud i kamo otvoreniji kada su u pitanju ambicije njegove momčadi u Doboju kod Kaknja.

Dug prema navijačima

- U Kakanj idemo kao prvoplasirana momčad Premijer lige. Sigurno respektiramo Mladost, ali je se ne bojimo. Imamo najbolju momčad u ligi i to ćemo pokazati. Svi igrači su ujedinjeni u nastojanju da ostvarimo naš cilj, a to je naslov prvaka. Cijelu sezonu smo se maksimalno zalagali, prošli smo mnogo teških stvari, ali i dobrih. Sutra možemo ispisati još jednu lijepu stranicu u povijesti Zrinjskog. Dužni smo to navijačima, Ultrasima koji su nas pratili na svakoj utakmici. Njima smo dužni osigurati novi naslov, ali smo dužni i sebi jer smo mnogo radili kako bismo osvojili naslov prvaka, kazao je Karačić.

Postoje i druge rezultatske mogućnosti u kojima Zrinjski, uz remi, pa čak i poraz, može do naslova u idućem kolu.

- Ne bih želio da igrači razmišljaju o utakmici Slobode i Sarajeva. Na Tušnju su moguća sva tri rezultata, ali najvažnije da mi razmišljamo o susretu s Mladosti - odgovorio je trener Marinović na upit što priželjkuje na utakmici koju će na Tušnju igrati Sloboda i 
Sarajevo... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije