utakmica s Južnom Korejom

Prosinečki: Očekuje nas jako teška utakmica s kvalitetnim protivnikom

01.06.2018.
u 08:10

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će s početkom u 13 sati po srednjoeuropskom vremenu u prijateljskoj utakmici na “Jeonju World Cup” stadionu u korejskom gradu Jeonju snage odmjeriti s domaćom reprezentacijom Južne Koreje. Izabranici izbornika Roberta Prosinečkog imali su naporan i dalek put, u grad u kojem će igrati utakmicu stigli su tek jučer te će vrijeme do utakmice iskoristiti za odmor i prilagodbu na vremensku razliku.

Pobjeda bi dobro došla

Iako je ovo prijateljska utakmica, pobjeda nad Korejcima, kojima je utakmica sa Zmajevima posljednji test pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, itekako bi dobro došla. Izbornik Robert Prosinečki, zajedno s kapetanom Edinom Džekom, jučer se na press konferenciji obratio medijima: - Očekuje nas teška utakmica s kvalitetnim protivnikom. Učinit ćemo sve da se na kraju sezone predstavimo na najbolji način i odigramo dobru utakmicu. Naš domaćin se sprema za nastup na SP-u i ovo će sigurno biti kvalitetan test za nas - kazao je izbornik BiH. Korejski mediji pokazali su veliki interes za bh. tim, što potvrđuje i broj novinara na press konferenciji, a zanimalo ih je hoće li Džeko postići gol na što je on odgovorio: - Postizanje golova je moj posao, ali mnogo važniji je konačan rezultat od toga tko je strijelac. Nije važno hoću li pogoditi ja ili netko drugi. -

Promjene u obrani

Izbornik BiH morat će mijenjati u zadnjem redu, s obzirom na to da neće moći računati na defanzivca grčkog AEK-a Ognjena Vranješa, koji je zadobio ozljedu mišića.

“Veliki Žuti” će tako protiv Južne Koreje moći računati na 22 igrača: vratari: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Vedran Kjosevski; obrana: Darko Todorović, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Eldar Ćivić, Bojan Nastić; vezni red: Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Stjepan Lončar, Goran Zakarić, Haris Duljević, Edin Višća, Deni Milošević; napad: Edin Džeko, Kenan Kodro, Smail Prevljak i Riad Bajić. Podsjetimo, minulog ponedjeljka na zeničkom stadionu Bilino polje bh. reprezentativci odigrali su neriješeno (0:0) u prijateljskom susretu protiv reprezentacije Crne Gore. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije