ASTORIJEV POGREB

Pročitajte dirljiv Badeljev govor na ispraćaju preminulog suigrača

08.03.2018.
u 12:53

- Naše su misli s obitelji, Francescom i tvojom princezom Victorijom. Zadatak svih bliskih s tobom je ispričati joj kakav joj je otac bio. Kako velik čovjek.

Tužan je danas dan u Italiji jer je sve u znaku posljednjeg ispraćaja kapetana Fiorentine Davidea Astorija. 

Astori je preminuo u nedjelju od zatajenja srca, a posljednji ispraćaj bio je danas u Firenci pred 10.000 ljudi. 

U ime igrača Fiorentine na ispraćaju se od njega dirljivim govorom oprostio dokapetan Milan Badelj.

- Dragi Davide, govorim uime suigrača i cijele obitelji viola. Tvoje ime na hebrejskom znači voljeni, a kada vidim sve ove danas okupljene zbog tebe, vjerujem da je to doista s razlogom tvoje ime.

- Davide, svojim očima možeš ući pod kožu čovjeku i ostati ondje. Nisi kao svi drugi, ti si onaj koji je, čak i ako ne razumijemo jezik, mogao razgovarati sa svima nama, iz srca i držati nas ujedinjene. Ti imaš dar univerzalnog govora srca.

- Tvoji majka i otac moraju znati da s tobom nisu ni u čemu pogriješili, ti si sin i brat kakvog svi mogu poželjeti. Ti si najbolji suigrač, uz tebe smo se osjećali sigurniji, znajući da je David uz nas. Ne mogu zaboraviti tvoj smijeh, tvoje šale sa svima. Kako si se volio opisivati: 'Modni dizajner koji u slobodno vrijeme igra nogomet.' Ti si nogomet, onaj istinski, dječji.

- Naše su misli s obitelji, Francescom i tvojom princezom Victorijom. Zadatak svih bliskih s tobom je ispričati joj kakav joj je otac bio. Kako velik čovjek.

- Završit ću s anegdotom: ujutro, kad si stigao u fizioterapeutsku sobu, uvijek si palio svjetlo. To si ti svima nama - svjetlo. Hvala, Davide.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije