Džumhuru uručen Večernjakov pečat

Priznanja koja dobivam u BiH za mene imaju posebnu težinu

08.09.2018.
u 11:00

Najbolje rangiranom bosanskohercegovačkom tenisaču Damiru Džumhuru jučer su u Sarajevu uručeni Večernjakov pečat i plaketa za najboljeg sportaša u BiH u prošloj godini. Zbog profesionalnih obveza u inozemstvu, Džumhur nije mogao nazočiti ovogodišnjoj manifestaciji “Večernjakov pečat” pa mu je priznanje u kategoriji za najboljeg sportaša dodijeljeno naknadno. Statuu Večernjakova pečata uručio mu je član Organizacijskog odbora Dejan Jazvić, a plaketu urednik sportske redakcije Večernjega lista BiH Matej Damjanović, poželjevši najboljem bh. tenisaču još mnogo uspjeha i osvojenih turnira.

Veliki poticaj

Džumhur, koji se još uvijek oporavlja od ozljede i priprema povratak na teniske terene, zahvalio je na prestižnom priznanju koje mu, kako ističe, daje veliki poticaj za nastavak karijere te izrazio žaljenje što nagradu nije mogao preuzeti na manifestaciji “Večernjakov pečat” 14. svibnja u Mostaru.

- Puno mi znače priznanja koja dobivam u svojoj zemlji i ona imaju posebno mjesto za mene kao sportaša. Takva priznanja uvijek nose i najveću težinu. Počašćen sam što sam ovu nagradu dobio u konkurenciji takvih sportskih veličina kao što su Edin Džeko, Amel Tuka i drugi - kazao je Džumhur.

Upitan oporavak

Damir je već dva tjedna pod medicinskim tretmanom, a pitanje je hoće li se potpuno oporaviti do turnira u Sankt Petersburgu na kojem brani titulu. Zbog ozljede je morao otkazati i nastup za tenisku reprezentaciju Bosne i Hercegovine protiv Japana u Davis Cupu.

Damir Džumhur trenutačno je 27. igrač na svjetskoj listi, a u svojoj dosadašnjoj karijeri dvadesetšestogodišnji Sarajlija osvojio je tri ATP turnira.

Ranking dosadašnje karijere imao je početkom ove godine kada je bio 23. igrač svijeta. Svi poznavatelji “bijelog sporta” slažu se u ocjeni kako je ovo daleko od krajnjeg dometa Damira Džumhura, samo ako ga zdravlje posluži, što su mu predstavnici Večernjakova pečata jučer od srca i poželjeli. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?