Tragična smrt nogometaša Zrinjskog Karima Gazzette

Pridobio simpatije navijača, radovao se sa Zrinjskim i ostavio sve u suzama

Karim Gazzetta
HŠK Zrinjski
22.11.2022.
u 07:24

Tragična smrt nogometaša Zrinjskog šokirala je nogometni svijet i javnost. U danima kada najvažnija sporedna stvar sve ujedinjuje i kada se igra Svjetsko prvenstvo u Kataru, u BiH se, nažalost, priča o drugoj strani sporta. Uz Gazzettu, koji je tragično skončao, život si je pokušao oduzeti i bivši igrač Bojan Jamina

Suze, šok i nevjerica. Tim riječima može se opisati jučerašnji dan nakon što se pojavila informacija da je nogometaš Zrinjskog Karim Gazzetta tragično skončao svoj mladi život počinivši samoubojstvo skokom sa zgrade u Mostaru. Pitanja bezbroj, a odgovora niotkud, piše Večernji list BiH.

Oglasili se klubovi

O mladom sportašu samo riječi hvale. Iako je još bio u procesu prilagodbe na novi klub, brzo je pridobio simpatije navijača bh. prvaka, ali i svih drugih koji su ga imali priliku upoznati. Punim imenom Karim Emilio Roberto Gazzetta u Zrinjski je stigao ljetos iz švicarskog Xamaxa, gdje je praktički bio nositelj igre. Prošle sezone odigrao je 30 utakmica i zabio 4 pogotka. Iako su mu se odmah po dolasku u Zrinjski dogodili pehovi i ozljeda koji su ga privremeno maknuli s nogometnih terena, klub je itekako vjerovao u njega, što je potvrdio i trener Plemića Sergej Jakirović. - Radi se o jako dobrom igraču. Svidjelo mi se kako radi neke stvari. Mi takvog u rosteru nemamo i jako je važno da na pripreme dođe spreman kako bi nam bio od pomoći - kazao je jednom prilikom. I u nedjelju ništa nije slutilo na tragediju. Gazzetta je sa suigračima slavio pobjedu nad Borcem iz Banje Luke u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici i potvrdu naslova u polusezoni. Nažalost, dogodilo se ono što ni u snovima nitko ne bi mogao pomisliti. Mladi nogometaš odlučio je prekinuti svoj život. Grb Zrinjskog jučer je bio obojen u tužne, sive boje. - U dubokoj boli i žalosti obavještavamo sve naše navijače, prijatelje kluba i cjelokupnu javnost da nas je tragičnom smrću u 28. godini zauvijek napustio naš igrač Karim Gazzetta. HŠK Zrinjski želi izraziti duboku i iskrenu sućut Karimovoj obitelji i prijateljima te im poručiti da je cijeli naš kolektiv u ovim najtežim trenucima mislima uz njih. Počivaj u miru, Karime - objavili su. Oglasili su se i drugi klubovi u kojima je Gazzetta ostavio traga. Njegov matični klub FC Servette objavio je veliko priopćenje u kojem je naveo da je Gazzetta bio dijete kluba te je u klubu iz Ženeve naučio sve nogometne vještine. - Ostao je u klubu i kada je igrao treću ligu i pomagao na putu do višeg ranga. Njegovoj obitelji, a posebno bratu Luci koji je također branio boje ovog kluba, Servette iskazuje najdublju sućut - naveli su. Iz Xamaxa su se također oprostili od svog bivšeg igrača. Ovo je, nažalost, samo nastavak tragedija u godini rekordnih samoubojstava.

Razni indikatori

Jučer je i bivši nogometaš Bojan Jamina, koji je nekoć nastupao za Željezničar i Slaviju, pokušao sebi oduzeti život. Crni događaj zbio se u stanu 43-godišnjaka kada je Jamina pucao sebi u glavu. U bolnicu je prevezen u teškom stanju, a motiv i njegova čina ostaje nepoznat. U danima kada je krenulo Svjetsko nogometno prvenstvo, kada cijeli svijet navija za svoje timove i pokušava se prepustiti uživanju pred malim ekranima, u BiH se, nažalost, događaju tragedije kakve je u nekim ranijim vremenima bilo nemoguće i zamisliti. Nedavno je Asima Bratanović, psihologinja i psihološka savjetnica, za medije govorila o sve više problema koji "kuhaju" u ljudima. - Postoji opće, globalno nezadovoljstvo. To opće nezadovoljstvo može nam biti pokazatelj, ne da smo negativan ili nezadovoljan narod, nego da stvarno postoje problemi koji "kuhaju" u ljudima. Upravo to može biti banalan znak narušenog mentalnog zdravlja - navela je psihologinja nedavno. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, svake godine sve više osoba umre od posljedica samoubojstva nego HIV-a, malarije, raka dojke ili ubojstva. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije