Premijer futsal liga

Predstavnik sarajevske ekipe nokautirao mostarskog golmana: Reagirale policija i hitna pomoć

futsal soranje
Foto: Sportavaz
20.03.2016.
u 11:07

Utakmicu MNK Centar i MNK Mostar SG "Staklorad" zasjenio je težak incident u kojem je mostarski vratar nokautiran od strane predstavnika ekipe MNK Centar iz Sarajeva Dženana Muminovića.

Utakmica, koja je imala humani karakter, na kraju nije ni odigrana, a Muminović koji je napravio nesportski potez ističe da se spomenuti udarac teško može nazvati incidentom.

U ekskluzivnoj izjavi službenog predstavnika MNK Mostar SG 'Staklorad', Šaćira Jaganjca za Sportavaz, navodi se da je službeni predstavnik MNK Centar, Dženan Muminović bez ikakvog razloga došao i 'nokautirao' golmana Mostaraca, Eldina Hasanspahića.

- U 16.15 sati smo stigli na parking dvorane "Ramiz Salčin" u Sarajevu, tu smo malo stajali, i nakon toga smo krenuli prema dvorani. U 16:30h smo ušli u hol dvorane, prvo sam išao ja, a za mnom su krenuli i igrači. Nakon što smo stigli do pulta gdje smo trebali preuzeti ključeve svlačionica, tada do nas dolazi službeni predstavnik Centra, Dženan Muminović i uz pogrdne riječi okreće se prema našem golmanu, Eldinu Hasansahiću i obraća mu se: 'Jesam li ja tebi rekao da ne smiješ ovdje doći', praćeno uz psovke. Nakon što naš golman ništa ne odgovara, Dženan Muminović ga bez ikakvog razloga iznenada udara šakom u jagodičnu kost i nokautira, govori za naš portal Šaćir Jaganjac, službeni predstavnik MNK Centar.

U nastavku je reagirala i policija, kao i Hitna pomoć.

"Odmah nakon fizičkog napada, rekao sam ostatku ekipe da iziđe, i nakon toga nazvao sam policiju, koja je za par minuta stigla na mjesto događaja, a Dženan Muminović i za to vrijeme nastavlja vrijeđati Eldina Hasanspahića i ostale igrače, a jedan od policajaca ga i zapisuje. Nekoliko minuta kasnije stigla je i Hitna pomoć, koja je ozlijeđenog golmana Eldina Hasanspahića odvela u obližnji medicinski centar, a nekoliko igrača i ja smo ostali dati izjavu policiji", rekao je u nastavku Šaćir Jaganjac.

Nekoliko minuta kasnije održan je i sastanak sa sucima i izaslanikom, gdje je ekipa MNK Mostar SG 'Staklorad' odbila da iziđe i odigra utakmicu.

"Sjeli smo u ured na sastanak sa sucima i izaslanikom, i ja sam u izjavi rekao da nam je prvi golman ozlijeđen, a ostatak ekipe ne želi da iziđe da igra utakmicu jer se boje za svoju sigurnost, a neće bez golmana da igraju", nastavio je Jaganjac.

Jaganjac je na kraju istaknuo i da MNK Mostar SG 'Staklorad' neće igrati drugu utakmicu, a da je sada N/FS BiH na potezu.

Jer kako kaže, sve ovo su vidjeli suci i izaslanik, a ima i snimak dvorane, ako ne bude pobrisan.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao naš portal, navodi se da je predstavnik MNK Centar, Dženan Muminović nakon fizičkog sukoba izišao pred igrače Starog Grada i rekao im da odigraju utakmicu jer neće biti nikakvih problema i da je sukob prije toga bio privatni.
Portal futsalbalkan.com je porazgovarao i sa Dženanom Muminovićem kako bi javnost i iz tog kuta vidjela situaciju.

"Gosti love u mutnom, da tako kažem. Traže da se nešto napravi mimo parketa, a mislim da ništa nije vrijedno toga da se jedna utakmica ne odigra, i da se na parketu odluči tko je bolji. Oni su svjesno došli sa ovakvom namjerom, i iskoristili su ovaj incident, a ne mogu ga čak ni nazvati incidentom", rekao je Dženan Muminović na početku razgovora za futsalbalkan.com.

Poslije ovog sukoba, održan je sastanak na kojem su se željele donijeti odluke koje mogu utjecati na daljnji razvoj događaja, odnosno da li će se utakmica odigrati ili ne.

"Na brifingu je bila gospoda iz Mostara, mi, načelnik policijske postaje Novo Sarajevo, pripadnik agencije Securitas, komesar za sigurnost, izaslanik i suci. Na prijedlog izaslanika utakmice gosti su rekli da ne žele odigrati utakmicu, odnosno da žele ali za dva ili tri dana. Dala se riječ i policiji koja je izjavila da upotpunosti jamči maksimalnu sigurnost svim sudionicima događaja, kako igračima na parketu, tako i navijačima na tribinama. S te strane mogu slobodno reći da smo mi sve uradili kako bi sama utakmica protekla mirno i bez incidenata. Oni nisu htjeli igrati, a mi nikoga nećemo moliti da igra utakmicu. Čak su i njihovi pojedini igrači tražili da se igra utakmica, međutim glavni ljudi im nisu htjeli".

Ne želi Muminović spekulirati oko kazni. Kaže da sve treba odraditi prema propozicijama natjecanja, i sada to prepušta njima.

"Neka se samo radi po propozicijama. Mi smo sličnu, a možda čak i goru situaciju imali u Trebinju, gdje sam ja poslije incidenta koji se dogodio na parketu dvorane, povukao ekipu s terena, i kasnije smo snosili posljedice za tu odluku, jer su nadležni postupili po propozicijama i kaznili nas, te pobjedu dodijelili Leotaru. Zato, želimo da oni i sada tako postupe".

Spomenuta utakmica trebala je biti humanitarnog karaktera, jer su gledatelji mogli dati svoj doprinos liječenju mladog golmana Slavije, Miloša Božovića, kojem treba 300 tisuća KM za liječenje u Štutgartu.

"Iskreno, najviše mi je žao zbog toga što je publika konačno u većem broju došla da pogleda našu utakmicu. Još mi je više žao zbog činjenice da je ova utakmica bila humanitarnog karaktera, te je sav prihod od ulaznica išao za pomoć liječenju mladog golmana Slavije, Miloša Božovića. Nismo naplaćivali ulaz, ali smo postavili na ulaz kutije, kako bi gledatelji mogli dati koliko mogu".

Podsjećamo, MNK Centar je vodeći na ljestvici Premijer futsal lige BiH sa tri boda više u odnosu na MNK Mostar SG 'Staklorad', a do kraja su, računajući i ovu utakmicu, ostala još četiri kola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije