Konfuzija u FK Sloboda

Predsjednik UO Azmir Husić potvrdio ostavku

15.09.2016.
u 08:00

U Slobodi i dalje traje konfuzija izazvana odlaskom trenera Husrefa Musemića te najavljenom ostavkom predsjednika Upravnog odbora Azmira Husića koja je jučer potvrđena. Iako je rečeno da će jučer biti održan sastanak čelnika kluba s igračima i trenerima, to se nije dogodilo.

- Situacija nije dobra zbog potpune neizvjesnosti koja vlada među igračima, izjavio je za Fenu Amir Spahić, član stručnog stožera Slobode. Predsjednik Husić ponavlja da je podnio neopozivu pismenu ostavku i da su neispunjena obećanja Gradske uprave o pomoći Slobodi razlog njegovog odlaska.

Ulaganja u klub

Husić je u izjavi za “Avaz” prvi put spomenuo da je u Slobodu uložio između 2,5 i 3 milijuna KM, ali da novac neće tražiti sve dok se klub ne privatizira. Međutim, službenog izvješća o Husićevim ulaganjima u Slobodu nema, a tražena su na dvije posljednje skupštine. Istina, posljednja Skupština održana je u lipnju prošle godine, kada je za predsjednika izabran Kemal Kurević, aktualni pomoćnik gradonačelnika Tuzle. Član Skupštine Nermin Čolić kaže kako je šteta što Husić neće ostati u klubu, jer je uradio dosta dobrih stvari, iako mu zamjera što do sada nije u rad UO uključio veći broj osoba od kojih su neke bile spremne ulagati značajna materijalna sredstva u klub. - Ne mogu shvatiti ni odlazak Husrefa Musemića kome su, navodno, zasmetale kritike iz gledališta. Toga ima na svim stadionima i treneri ne odlaze tek tako. Mislim da je u pozadini nešto drugo. Musemića je Sloboda vratila u život kada je bio bez angažmana. Ispunjeni su mu zahtjevi oko dovođenja igrača koji su mu sada, navodno, stvorili negativnu atmosferu u ekipi, kaže Čolić.

Riješiti probleme

U klupskoj administraciji Feni je rečeno da nitko nije vidio pismenu ostavku Husića, ali se vjeruje da ju je uručio predsjedniku Skupštine Kureviću. Oglasila se i udruga građana “Prijatelji Slobode” sa zahtjevom da se problemi u klubu riješe na način da ekipa nastavi normalno funkcionirati i da se posljedice ne odraze na njezine rezultate.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?