NOVE ZVIJEZDE

Pred Dinamom su utakmice svaka tri dana, ali Jakirović na raspolaganju ima odlučne i borbene igrače

Dinamo
Marko Prpic/PIXSELL
01.03.2024.
u 08:09

Nije lako izostaviti osam igrača koji su izbacili Betis i pobijedili Rijeku, no s obzirom na gusti raspored, Dinamo mora rotirati. Međutim, Jakirović je dobio širinu kadra, a to je ono što je želio, i s optimizmom može gledati na idućih pet utakmica

Do reprezentativne stanke Dinamo mora odigrati pet utakmica, dakle u 15 dana igrat će svaka tri dana (Osijek, PAOK, Slaven Belupo, PAOK, Rudeš). Ritam je to kakav nema nijedan naš klub. Zbog toga ne čudi što je u kup susretu protiv Gorice trener Sergej Jakirović odlučio napraviti osam promjena u početnoj postavi. Izostaviti u četvrtfinalu Kupa koji se igra na jednu utakmicu, na ispadanje, osam igrača koji su izbacili Betis u Konferencijskoj ligi i koji su pobijedili Rijeku u važnom derbiju nije bilo lako.

Trojcu standardnih - tribina

No Jakirović je imao hrabrosti, ali očito i vjere u dečke koji nisu bili u prvom planu u dosadašnjim susretima. Tako su Ristovski, Theophile i Baturina ostali izvan popisa u toj 4:0 pobjedi Dinama; na klupi su bili Nevistić, Mišić, Hoxha, Kaneko i Petković, te Ademi koji je ušao u drugom dijelu. No svi dečki koji su dobili priliku protiv Gorice pokazali su da su priliku i zaslužili i pokazali da se na njih i budućnosti može računati. Trebaju i nadalje dobivati minutažu, ako već ne u Osijeku i u dvije utakmice s PAOK-om u osmini finala Konferencijske lige, onda svakako protiv Slavena Belupa i Rudeša. Oni te utakmice mogu iznijeti, kao što su uspješno riješili i Goricu.

O pouzdanom Zagorcu sve se zna, zadnja linija plavih (Pierre Gabriel, Bernauer, Živković i Perković) bila je dobra uz pokoju grešku. Srce terena držali su Sučić i Halilović. Halilović je bio izuzetno vrijedan kao i uvijek, dečko jednostavno ne staje, a Petar Sučić ponovno je pokazao zašto jer u Dinamu sve je odradio na vrhunskoj razini, a njegova dubinska lopta za prvi pogodak plavih za Vidovića je pokazatelj kako sve vidi i kako zna odigrati pravi pas koji raspara suparničku obranu. Svoj su posao odradili i krilni igrači Špikić i Vidović, koji su i u prijašnjim utakmica puno puta participirali.

Odličan napadački tandem

Veliki dobitak je i napadački dvojac. Fran Brodić i Sandro Kulenović bili su stalna opasnost, svaki je postigao po pogodak, a Kulenović i asistirao. Jasno je da u prednosti ostaje Bruno Petković, ali ovaj napadački dvojac pokazao je da može igrati zajedno. Uostalom, obojica su i na pripremama igrali jako dobro i zabijali, Kulenović je bio najbolji strijelac priprema. Uz to Jakirović je isprobao i drukčiji raspored koji uvijek može koristiti kada bude potrebno pa neće biti iznenađenje ako uz Petkovića zaigra jedan od ove dvojice napadača, a vjerujemo da ćemo ih gledati ponovno u tom tandemu koji je jako dobro funkcionirao.

Plave posebno treba veseliti način na koji su odigrali, cijelo su vrijeme stiskali, trčali i borili se. Iznijeli su ono što se od njih i očekivalo, podignuli su energiju momčadi, baš kao što su je na kraju podignuli i 'klinci' Vrbančić i Cvetko u posljednjih 15, 20 minuta. Jakirović je dobio širinu kadra, a to je ono što je želio, i s optimizmom može gledati na tih pet utakmica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije