hrvatski vratar

Povijesni transfer: Ivo Grbić otišao u madridski Atletico za rekordan iznos

Luka Stanzl/Pixsell
20.08.2020.
u 19:05

Novi hrvatski nogometni reprezentativac Ivo Grbić (24) od četvrtka je član španjolskog velikana Atletica iz Madrida s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine, potvrdili iz Atletica i Grbićeva dosadašnjeg kluba, hrvatskog doprvaka Lokomtive.

Atletico i Lokomotiva nisu objavili vrijednost transfera, međutim nagađa se da će Lokomotiva na njemu zaraditi između 4,5 i 6 milijuna eura, ovisno o bonusima. Nikad se ni jedan hrvatski vratar nije prodao za toliko novca, najveći transfer ostvario je Lovre Kalinić koji je iz Hajduka prešao u Gent za 3,1 milijuna eura, pa Karlo Letica iz Hajduka u Club Brugge (3 milijuna), potom Stipe Pletikosa, ali kad je iz Šahtara prelazio u moskovski Spartak (2,5 milijuna eura), dok je iz Hajduka u Ukrajinu otišao za 800.000 eura.

- Ponosni smo što možemo objaviti kako je ovo najznačajniji Lokomotivin transfer u povijesti. Zahvalni smo Ivi za njegov doprinos u Lokomotivi, koji je svojim obranama apsolutno zaslužio ovaj sjajan transfer kao i poziv u A reprezentaciju Hrvatske! - objavio je klub.

Grbić je peti hrvatski nogometaš u 117 godina dugoj povijesti Atletica. Prije njega su ondje u prvoj momčadi bili trener Tomislav Ivić (1990.-1991.) i napadač Mario Mandžukić (2013.-2014.), a aktualni članovi su napadač Nikola Kalinić, koji je ove sezone bio na posudbi u Romi, te desni branič Šime Vrsaljko. U podmlatku crveno-bijelih je bio i hrvatski veznjak Marko Alvir (2013.- 2015.).

Iz Atletica u Lokomotivu je pak otišao 21-godišnji brazilski vratar Alexandre Dos Santos Ferreira. Dos Santos je prosljednje četiri sezone proveo u madridskom Atleticu, a prošle je sezone bio član B momčadi kluba iz španjolske prijestolnice. Tijekom dosadašnje karijere Dos Santos je bio na listama poziva za brazilsku mladu reprezentaciju.

Ranije tijekom dana Atletico je napustio dosadašnji pričuvni vratar Antonio Adan (33) kojem je istekao ugovor. No, ispred Grbića još uvijek kao prvi vratar momčadi ostaje Slovenac Jan Oblak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?