Posušje

Posuški košarkaši izborili finale

20.04.2016.
u 07:00

U Posušju se slavi treća pobjeda u majstorici protiv vrlo dobrih susjeda - HKK Grude, prvaka Lige Herceg Bosne. Nakon međusobnog omjera 1:1 u dvije utakmice i “preseljenja” odlučujuće na grudski parket, mnogi su očekivali pobjedu Gruđana na domaćem terenu, ali dogodilo se košarkaško čudo u kojemu su Posušani pokazali i znanje i hrabrost za prolaz dalje do finalnog okršaja protiv Čapljine.

Sreća prati hrabre

S pobjedom i u prvom i trećem susretu kao gosti košarkaši Posušja slavili su zasluženo taj (ne)očekivani uspjeh. Posuški su “žuti” odlično otvorili utakmicu i od prve minute držali prednost, a na poluvrijeme otišli su s plus 11 (25:36).

I treću četvrtinu Posušje rješava u svoju korist, tako da se u posljednjih deset minuta ulazi s 15 koševa prednosti (40:55). U posljednjoj četvrtini Posušje dolazi do najveće prednosti na utakmici na čak plus 17. No, tada kreću pogreške “žutih” u napadu, što koriste domaći te odvode utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Ipak, Posušje se u posljednje dvije minute pokazalo mirnije i zasluženo izborilo igranje u finalu. Cijeli krnji sastav odigrao je junački. Josip Penava, kapetan “žutih”, ubacio je 22 koša, Ante Ramljak je pogodio četiri trice i ukupno 16 poena, Ivan Bogdanović je pod košem odradio “lavovski” posao i odlično razigravao momčad te ubacio 9 poena. U slatkoj pobjedi sudjelovali su i ostali: Maras, Mustapić, Bešlić, Čutura, Vranjković i Karamatić.

“Nismo se predali”

Još jednom potvrdilo se kako Posušje ima košarkašku publiku koja zaslužuje pohvale. To su potvrdili i trener Mustapić i košarkaši.

- Nismo se predali - kaže Josip Penava - nego hrabro krenuli na pobjedu. Velika su nam potpora bili naši navijači, naš šesti igrač. Hvala našoj publici koja je u velikom broju došla navijati u Grude.

Slično je izjavio i Domin Jukić:

- Igrali smo punim srcem za svoj klub, za svoje Posušje. Kada smo zajedno s navijačima, možemo napraviti sportsko čudo. To smo pokazali i u Grudama kada je malo tko vjerovao da ćemo uspjeti.

Trener Mustapić bio je optimist pred ovaj treći susret iako se očekivala pobjeda domaćina. Za medije je izjavio kako su i sami bili u šoku nakon svega lijepog što se dogodilo. - Ovo je samo za poželjeti s obzirom na to da smo igrali sa samo pet igrača. To su naši heroji. Hvala svima i Gruđanima koji su nam čestitali sportski na ovoj pobjedi. Sada ćemo se malo odmoriti pa krenuti u bitku protiv Čapljine. Ne predajemo se nego krećemo hrabro do osvajanja naslova Lige Herceg Bosne, naglasio je Mustapić. Posušje je grad košarke, grad mladosti i sporta te brojnih navijača koju daju poseban poticaj i potporu svojim ljubimcima za što bolji uspjeh i u košarci koja ima veliku tradiciju u gradu podno Radovnja. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?