Posušje srušilo Borac na Mokrom docu: Ostvarili jednu od najvažnijih pobjeda u sezoni

Sportsport
14.05.2023.
u 19:34

S današnja tri boda, Posušje dolazi do 34 i zauzima deveto mjesto na ljestvici. Sada ima tri boda više od pretposljednjeg Leotara

Borac još nije osigurao nastup u Europi, ali su Banjolučani na pragu da to učine. U Posušju su imali namjeru ovjeriti nastup u Europi, ali motivirani domaćin im je "uzeo mjeru" i došao do zlata vrijednih bodova u jako teškoj i zahtjevnoj utakmici.

S današnja tri boda, Posušje dolazi do 34 i zauzima deveto mjesto na ljestvici. Sada ima tri boda više od pretposljednjeg Leotara, te mnogo mirnije dočekuje preostale dvije utakmice u prvenstvu, piše Sportsport.

Na otvaranju utakmice nije bilo prilika, a prva ozbiljnija viđena je u 10. minuti. Lukić je s 12 metara pucao, ali je Kukić obranio. Uzvraća Posušje tri minute kasnije, kada je Horić ostavio povratnu loptu za Rozića, čiji udarac sa 16 metara odlazi pored stative.

Rozić u 15. minuti dobro šutira sa oko 15 metara, no Ćetković je siguran na golu Banjolučana. Zatim je Begić pokušao, ali je izblokiran, a na drugoj strani Predragovićev dalekometni pokušaj odlazi pored gola Posušaka.

Kulašin u 21. minuti šutira pored gola domaćih. U 35. minuti Posušaci su tražili penal zbog igranja rukom nakon udarca Lučića, ali se sudac nije oglasio. Ćetković je do kraja prvog dijela obranio udarace Begića i Milanovića.

U nastavku su domaći morali krenuti ofenzivnije jer su znali da je ovo utakmica koju moraju dobiti ako žele ostati u ligi. Redali su se u nastavku dobri napadi, šanse, korneri za Posušje, ali su Banjolučani pronalazili način da se obrane.

U 72. minuti domaći dolaze do vrijednog gola. Milanović je centrirao, Kulašin loše reagira, lopta se odbija do Brkovića koji je prima na grudi i neobranjivo šutira sa 16 metara.

Onda u 79. minuti Maglica šutira, Ćetković je obranio. Imao je golman Borca još nekoliko intervencija do kraja utakmice, koji je završen rezultatom 1:0. Tražili su gosti penal nakon starta Horića nad Mrkaićem no Musić je odmahnuo rukama u samoj završnici utakmice.

Posušje sljedeći tjedan ide na Grbavicu, a zatim dočekuje Velež u 33. kolu, odnosno na kraju sezone. Što se Borca tiče, ugostit će Slobodu, pa gostovati u Doboju kod Sloge.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije