Košarkaški savez BiH

Ponovno odgođeno imenovanje izbornika košarkaške reprezentacije BiH

kosarka
18.04.2016.
u 19:55

Dubravko Barbarić predložen je za novog generalnog tajnika Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KSBiH) danas na sjednici Upravnog odbora krovne košarkaške kuće BiH. 

Potvrda o njegovom imenovanju trebala bi biti i službeno potvrđena na sjednici Skupštine KSBiH 26. travnja, a Barbarić će na toj poziciji zamijeniti Haruna Mahmutovića koji je podnio ostavku, javlja Fena. 

Članovi UO-a nisu se uspjeli usuglasiti o imenovanju izbornika ''A'' reprezentacije. Odluka je odgođena za sedam dana kada je na rasporedu novi sastanak UO-a. Kandidati za tu poziciju su trener Cibone Damir Mulaomerović i trener Igokee Dragan Bajić od kojih će Savez u međuvremenu tražiti da dostave financijske zahtjeve.

UO je donio odluku da Košarkaški klub Igokea mora do sutra do 14.00 sati pismeno povući sporazum potpisan s ABA ligom i na taj način odlučiti u korist reprezentacije BiH kojoj u suprotnom prijeti suspenzija FIBA-e.

Naime, FIBA Europe je krajem prošlog tjedna odlučila suspendirati 14 nacionalnih saveza, među kojima i KSBiH, jer su neki klubovi odlučili potpisati ugovor s tvrtkom Euroleague Commercial Assets (ECA), koja je vlasnik prava na Euroligu.

Savez će konačnu odluku proslijediti FIBI 20. travnja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?