Liga prvaka

Poljaci zadovoljni golom u gostima iako se nisu nadali tako jakom otporu plemića

BiH,12.07.16.Mostar,Stadion Bijeli brijeg 2 pretkolo lige prvaka Zrinjski -Legia Photo:Stojan Lasic
Stojan Lasić
15.07.2016.
u 07:00

Nogometaši Legije u Mostaru su osjetili kako protiv Zrinjskog ipak neće biti tako lako proći u iduću fazu Lige prvaka. Uopćena ocjena nekih poljskih medija je takva kako mostarski klub vide kao znatno jačeg protivnika, nego što je to bio slučaj prošle godine kada je tadašnji prvak Poljske Lech iz Poznana izbacio još jedan klub iz BiH - Sarajevo.

Gotovo izjednačena statistika

Statistika s ove utakmice osim neodlučenog 1:1 rezultata donosi u priliku izjednačene i ostale parametre. Posjed lopte kod dvije momčadi bio je jednak (50:50). Legija je devet puta pokušala ugroziti gol Zrinjskog, dok su Mostarci uputili pet udaraca. Ipak, samo po dva udarca na obje strane išla su u okvir gola. Nije to bila pretjerano gruba utakmica iako to pet žutih kartona za Zrinjski i dva žuta kartona za Legiju ne sugeriraju. Zrinjski je napravio 15 prekršaja, Legia 12, pa je ukupno 7 žutih kartona za ovu utakmicu ipak malo previše.

Zrinjskom je pogodak zabio Srbijanac s mađarskom putovnicom Nemanja Nikolić.

- Naša igra je dobro izgledala od prve minute pa do trenutka kada smo zabili pogodak. Tada smo izgubili kontrolu nad utakmicom, jednostavno je nešto nedostajalo u našoj igri. Ipak, ovo su europske utakmice i morate uživati u svakom postignutom pogotku, ali naravno da nas boli primljeni pogodak. Međutim, gol postignut u Mostaru stavlja nas u bolju poziciju u uzvratnoj utakmici - kazao je Nikolić.

Na golu Legije u drugom poluvremenu bio je vratar Radosław Cierzniak. Spomenuti vratar je za 45 minuta primio pogodak te iskazao prilično veliku nesigurnost. Njegova slabija izvedba dobrim je dijelom utjecala na povlačenje zadnje linije Poljaka.

Vrućina

- Ovo za mene nije bila lagana utakmica. Bio sam na raspolaganju ako budem potreban momčadi. Do pogotka smo igrali jako dobro. Kasnije smo izgubili kontrolu i prestali smo igrati naš nogomet, što je definitivno bila velika pogreška s naše strane. Ipak, nakon što smo tek završili naporno pripremno razdoblje u Austriji, onda remi sa Zrinjskim može biti pozitivan rezultat za nas. Naši nogometaši koji su igrali na Euru praktički su se tek vratili treninzima i sigurno im se nije bilo jednostavno tek tako prebaciti na obveze u klubu. Pogodak u gostima za nas je najpozitivnija stvar s ovog susreta. Šteta zbog primljenog gola, ali još uvijek imamo tu uzvratnu utakmicu na domaćem terenu - kazao je vratar Cierzniak.

Svi poljski mediji su kao olakotnu okolnost Legiji pripisivali neugodnu vrućinu u Mostaru.

- Uvjeti za igru su bili isti za obje momčadi, to nam nije opravdanje. Naravno, onakva vrućina za nas nije svakodnevnica i dugo nisam igrao ili trenirao u onakvim uvjetima. Međutim, kako sam već rekao, obje momčadi su bile u istoj situaciji - dodao je vratar Legije.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?