tenis

Pobjednici turnira Igor Musa i Josip Brkić

09.09.2015.
u 06:30

Ukupno su u 20-ak dana na terenu TC Njivice igrana 73 neizvjesna susreta

Nakon što je počeo 18. kolovoza, u ponedjeljak je igranjem finalnih susreta završio veliki teniski turnir iz kalendara Hercegovina tour čiji se rezultati boduju za rekreativne liste Hercegovine.

Turniri na više lokacija

Ovaj put organizator je bio Teniski klub Široki Brijeg u suradnji s Tenis centrom Njivice. Paralelno su se igrala dva turnira - turnir +35 (za igrače starije od 35 godina, te turnir -35 (za igrače mlađe od 35 godina):

- U obje kategorije vodi se po stotinjak tenisača. Turniri su se "vrtjeli" u niz teniskih središta (Đulić - Široki Brijeg, Ljubuški, Studenci, Privalj, Cigansko Brdo, Čapljina – Tasovčići, Čapljina – Čeljevo, Mostar indors...). Trebalo bi se još igrati u Međugorju i Grudama, kaže Marko Naletilić, jedan od domaćina i organizatora turnira u Njivicama, koji je ujedno nastupio kao igrač u kategoriji - 35:

- U ovoj je kategoriji nastupilo 48 igrača. Stigao sam do polufinala gdje me svladao Nikola Čolak, višestruki osvajač turnira. On je pobijedio 6:3, 6:3. U drugom polufinalnom susretu Josip Brkić svladao je Ivana Čolaka Ciku sa 6:3, 6:0.

Finalni susret Brkić - Čolak u prvom je setu krenuo "jednosmjerno". Brkić ga je dobio s uvjerljivih 6:0.

Zanimljivi mečevi

No, u drugom se igralo ravnopravno do 5:5, ali je u završnici opet dominirao Brkić i slavio 7:5. Njemu je gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević uručio pehar.

U kategoriji +35 slavio Igor Musa, bivši poznati nogometaš, sada jedan od najboljih tenisačkih rekreativaca u Hercegovini. Musa je u finalu nakon zanimljive borbe svladao Borisa Skoku. Skoko je u polufinalu svladao Damira Marića (6:3, 4:3 – predaja). Musa je, pak, u polufinalnom susretu nadigrao Dragana Markovića (6:3, 6:4). U ovoj kategoriji igralo je 26 tenisača. Recimo i da su na oba turnira u TC Njivice u dvadesetak dana odigrana ukupno 73 susreta.

a Rezultati i poredak u obje konkurencije mijenjaju se nakon svakoga turnira. U ovom trenutku poredak u kategoriji +35 je sljedeći: Prvi je Kristijan Vujnović (Čapljina), drugi Igor Musa (Mostar), treći Dalibor Dado Jarak (Čapljina). U kategoriji -35 u vodstvu je Nikola Čolak (Široki Brijeg), drugi je Ivan Čolak Cika (Široki Brijeg), treći Josip Brkić (Studenci – Ljubuški):

- Počeo je novi turnir u Grudama u organizaciji TK Grude. Nakon njega, još se treba odigrati turnir u Međugorju, nakon čega će se znati konačni rejting tenisača u obje kategorije za 2015., rekao nam je Marko Naletilić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije