ŽNK Široki Brijeg

Pobjednice - Samojednoimeširoki i Plavo bijeli

24.12.2016.
u 10:00

Nogometašice Širokog Brijega u vedrom su raspoloženju završile polusezonu. Za oproštaj, odigrale su klupski malonogometni Božićni turnir, ustvari dva turnira. Održana je i svečana sjednica kluba koji je jesensku sezonu u 1. ženskoj ligi Jug završio na 2. mjestu, a onda su se sve okupile na domjenku koji je priređen za igračice svih dobi, trenere, sponzore i prijatelje kluba:

Rezultatski tijesno

- Kadetkinje su odigrale turnir na kojem su nastupile 3 ekipe po sustavu “svatko protiv svakoga”. Bilo je tijesno, svaka je ekipa postigla po pobjedu i poraz. Isti turnir, s jednakim raspletom igrale su seniorke. Odmor će potrajati do 20. siječnja, a onda slijede pripreme za novu sezonu, rekao nam je Ivan Kvesić.

Rezultati: Plavo bijeli - Plavi 4:1, Plavi – Malice 1:0, Malice – Plavo bijeli 2:1. Pobjeda je na temelju najbolje gol-razlike pripala ekipi Plavo bijeli, koja je nastupila u sastavu: Sara Zelenika, Ana Kožul, Lea Ćorić, Ana Buhač, Maja Soldo, Andrea Soldo, Lucija Zovko i Anđela Grbešić.

Kod seniorki sve je bilo slično – ekipi Samojednoimeširoki pripalo je prvo mjesto jer je imala bolju gol-razliku od ekipa Škriparice i TKMK. Rezultati: Samojednoimeširoki - Škriparice 4:1, Škriparice – TKMK 1:0, Samojednoimeširoki -TKMK 1:3. Pobjednice su igrale u sastavu: Marijana Lasić, Martina Vuletić, Jelena Grbešić, Gabrijela Ćuk, Matea Boban. Pobjedničkim ekipama pripale su nagrade – pehari, diplome i sportska oprema. Nagrađene su i najbolje nogometašice. Kod kadetkinja to je Ana Kožul, kod seniorki Martina Vuletić.

Lakrdija NS FBiH

Spomenimo na kraju kako su Širokobriježanke jesen završile na diobi 2. i 3. mjesta s Čelikom, (po 15 bodova). Prva je Fortuna Živinice (21), koja je po kvaliteti najbliže ulasku u Premijer ligu. No, čelnici NS FBiH “častili” su Fortunu sa 6 bodova! Naime, u ljetnim kvalifikacijama za Premijer ligu, Fortuna je oštećena, (pokradena!) od sudaca protiv Iskre. Živiničanke su tada napustile travnjak, a Savez ih kaznio oduzimanjem 6 bodova u sljedećoj sezoni. Čelnici saveza kasnije su shvatili da su “uprskali” i vratili bodove, čime su prekršili propozicije, te neizravno oštetili Široki i(li) Čelik, protukandidate za naslov. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije